Meny Lukk

Private Equity

hva er Private Equity aksjer investering kjøpe pe

Private Equity er en alternativ investeringsform som kort fortalt går ut på å investere i selskaper som ikke er notert på børs.

Private Equity

På brukes ofte aktivt eierfond om PE, men også selskaper kan drive med denne investeringstypen. Felles for dem er at de investerer i selskaper som ikke er børsnoterte. Videre vil fondet eller selskapet som driver med oppkjøp aktivt ta del i driften i selskapet. Siden midten av 90-tallet har PE kapitalen vokst kraftig og er i dag en viktig kilde til egenkapital. Private Equity deles normalt inn i tre ulike kategorier. Disse er såkornfond, venturefond og oppkjøpsfond.

Invester i Private Equity

harbourvest global private equity ltd aksjer
  • HarbourVest Global Private Equity Ltd
  • Ticker: HVPE
  • Yield 1 år: 31,50 %*

*Pr 04.06.21
Kapitalen din er utsatt for risiko.

Såkornfond

Såkornfond er fond som investerer i selskaper som ikke har noen drift eller som er tidlig i utviklingsfasen. Dette fører til at det er høy risiko knyttet til denne typen PE investering.

Venturefond

Venturefond fokuserer også på bedrifter som er i oppstartsfasen, og formålet med oppkjøpene er å tilføre selskapet bransjekunnskap, strategiske råd og nettverk, som igjen kan modne selskapet.

Oppkjøpsfond

Oppkjøpsfond investerer normalt i modne selskaper som enten er i vekst eller som er i en omstillingsprosess. Her er det vanlig at oppkjøpet finansieres med lån i en såkalt leveraged buy-out. Det er oppkjøpsfond som er den vanligste formen for PE.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

two × five =