Meny Lukk

Bollinger bands

Bollinger Bands

John Bollinger er opphavsmannen bak Bollinger bands. Dette er en nyttig teknisk indikator som kan si noe om forventet volatilitet i markedet.

Bollinger bands

Bollinger bands

Bollinger bands består at 21-dagers glidende gjennomsnitt og et nedre og et øvre bånd. Disse to er to standardavvik fra 21-dagers gjennomsnitt. Bollinger bands kan ikke si noe om hvilken retning kursen sannsynligvis vil gå, men, dette er et nyttig verktøy som kan si noe om sjansen for store kursutslag. Når båndene for standardavvik nærmer seg det glidende gjennomsnittet har vi en periode med lite volatilitet, noe som øker muligheten for fremtidig volatilitet. Motsatt, når båndene beveger seg bort fra det glidende gjennomsnittet har vi høyere volatilitet.

The squeese

I tilfeller hvor det øvre og det nedre båndet nærmer seg gjennomsnittet har vi the squeese. Dette er en periode hvor det er lite volatilitet i markedet. Etter vi har fått the squeese er det stor sjanse for store kursutslag, noe som gir muligheter til tradere.

Breakout

Et annet signal om potensielt store kursutslag finner vi når kursen har et breakout. Dette er tilfeller hvor kursen enten beveger seg nedenfor det nedre båndet eller over det øvre båndet.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Bollinger bands i trading

Siden dette er en indikator som ikke gir signaler om retning må den brukes sammen med andre indikatorer. I tillegg kan den være nyttig å bruke når du finner ulike tekniske formasjoner. Spesielt er RSI mye brukt sammen med Bollinger bands. RSI er som kjent en teknisk indikator som kan fortelle om en aksje er oversolgt eller overkjøpt, noe som kan indikere hvilken retning kursen kommer til å bevege seg i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + four =