Meny Lukk

CFD

CFD contracts for difference fordeler med cfd trading

Contract for Difference har et litt dårlig ry på seg blant mange tradere. Vi synes det er ganske ufortjent siden det er mange fordeler med CFD trading.

CFD

En CFD eller en Contract for Difference er et instrument som er satt sammen slik at det skal speile kursutviklingen i et bestemt produkt. De mest vanlige er aksjer, valuta, råvarer og indekser. Det er ikke mange norske banker og meglerhus som tilbyr CFD trading, men det å trade hos utenlandske nettmeglere kan gi fordeler som bedre tilgang til utenlandske markeder.

Gearing

Noe av problemet, som også er en fordel med CFD trading dersom det blir brukt riktig, er gearing. Gearing fungerer på samme måte som aksjekreditt ved at du stiller egenkapital som sikkerhet og på den måten kan øke eksponeringen. Det kan igjen gi høyere avkastning, men samtidig kan det også gi større tap. Ved bruk av gearing er det viktig å bruke strategier som risikodiversifisering og automatiske stop/loss for å unngå store tap.

Shorting av CFD

En annen viktig fordel med Contract for Difference kommer av at de er satt sammen av futures. Dette gjør at de kan konstrueres på en slik måte at de øker i verdi dersom aksjen eller instrumentet de skal speile faller i pris. Dette er en viktig fordel med CFD trading siden du da ikke er avhengig av en investor som er villig til å låne ut aksjene sine til shorting. Dersom du ønsker å bruke shorthandel i din trading er det viktig å sette seg inn i hvordan denne risikoen er.

Lær mer om finansielle instrumenter

Bruk av CFD i trading

Som nevnt er det mange som ikke er positive til Contract for Difference. Samtidig er det flere fordeler med CFD trading som gjør det verdt å sette seg inn i hvordan det fungerer. Gearing kan gi økt avkastning, men det er viktig å ha en strategi som gir deg en god risikoprofil på porteføljen. Dette kan være diversifisering og bruk av stop/loss. Muligheten for shorthandel er også en viktig fordel med CFD trading. Shorting av aksjer kan gi gode muligheter i et fallende marked. Med Contract for Difference har du en løsning som er mer praktisk enn å bruke aksjer til shorting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *