Meny Lukk

Dobbel bunn

Dobbel bunn

En dobbel bunn er et teknisk signal som ofte signaliserer at en fallende trend er i ferd med å snu. Reaksjonene fra doble bunner er ofte store, og det gjør dette til en viktig teknisk formasjon for tradere.

Dobbel bunn

Dobbel bunn

Doble bunner er vendeformasjoner som kan gi deg signaler om at en kortsiktig eller langsiktig fallende trend er i ferd med å bli avbrutt og at et trendskifte kan ventes. I motsatt ende har vi dobbel topp. I chartet kan du se at aksjekursen for Subsea7 er i en fallende trend. Først bunner kursen ut i det som blir første bunn og reagerer opp til det som blir motstandsnivået i den doble bunnen. Motstanden blir i denne omgang for sterk, noe som fører til at kursen faller ned til støttenivået fra den første bunnen. Kursen reagerer opp og får et brudd gjennom motstanden, noe som bekrefter den doble bunnen. Kursen stiger kraftig i tiden fremover.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av dobbel bunn i trading

En dobbel bunn kan sette en stopper for både langsiktige og kortsiktige fallende trender. Det gjør at denne tekniske formasjonen er viktig både for daytradere og mer langsiktige investorer. Kursutslagene er ofte store, noe som gjør at signalene fra disse formasjonene er veldig viktige innenfor teknisk analyse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 5 =