Meny Lukk

Dobbel topp

Dobbel topp

Det er få tekniske formasjoner som er så tydelige som dobbel topp. Doble topper er kjent for å være vendeformasjoner og er svært viktige innenfor teknisk analyse.

Dobbel topp

Dobbel topp

En vendeformasjon er et viktig signal om at et trendskifte er nært forestående. I tilfellet med doble topper er dette først og fremst et signal om at den stigende trenden nærmer seg slutten og at det er på tide å sikre gevinster. Motsatt er det for dobbel bunn formasjonen. I MOWI chartet kan vi se at kursen har vært inne i en stigende trend. Den topper så ut, for å falle litt tilbake. Her dannes det en bunn, før motstanden fra den første toppen igjen testes. Motstanden brytes ikke, og kursen faller tilbake. Støtten fra bunnen mellom toppene brytes og den doble toppen er etablert. Kursen etabler så en fallende trend.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av dobbel topp i trading

Doble topper er som nevnt viktige tekniske signaler som kan få stor betydning for fremtidig kursutvikling. Siden dette er vendeformasjoner som kan indikere et trendskifte er det muligheter for både å selge ut posisjoner for å sikre gevinst eller innta shortposisjoner for å kunne tjene på en fremtidig fallende trend.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 5 =