Meny Lukk

Dobbel topp

Dobbel topp

Det er få tekniske formasjoner som er så tydelige som dobbel topp. Doble topper er kjent for å være vendeformasjoner og er svært viktige innenfor teknisk analyse.

Dobbel topp

Dobbel topp

En vendeformasjon er et viktig signal om at et trendskifte er nært forestående. I tilfellet med doble topper er dette først og fremst et signal om at den stigende trenden nærmer seg slutten og at det er på tide å sikre gevinster. Motsatt er det for dobbel bunn formasjonen. I MOWI chartet kan vi se at kursen har vært inne i en stigende trend. Den topper så ut, for å falle litt tilbake. Her dannes det en bunn, før motstanden fra den første toppen igjen testes. Motstanden brytes ikke, og kursen faller tilbake. Støtten fra bunnen mellom toppene brytes og den doble toppen er etablert. Kursen etabler så en fallende trend.

  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer fra hele verden
  • 16 børser
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Eget aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av dobbel topp i trading

Doble topper er som nevnt viktige tekniske signaler som kan få stor betydning for fremtidig kursutvikling. Siden dette er vendeformasjoner som kan indikere et trendskifte er det muligheter for både å selge ut posisjoner for å sikre gevinst eller innta shortposisjoner for å kunne tjene på en fremtidig fallende trend.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: