Meny Lukk

Fallende trend

Fallende trend

En fallende trend gir begrensede muligheter for trading, selv om det er mulig å innta shortposisjoner som lar deg tjene penger i et bear marked.

fallende trender bear marked

Fallende trend

Som for stigende trender og trading ranges gjelder det samme for en fallende trend. Før den er etablert trengs det testing av støtte i trendgulv og motstand i trendtak. Regelen er at trendgulvet må testet minst tre ganger, mens trendtaket må testes minst to ganger.

Kursen i NAS dannet et støttenivå for deretter å skyte fart opp mot det som ble trendtaket i den fallende trenden. Kursen bevegde seg over tid opp mot trendtaket, uten å klare å bryte gjennom det. Etter dette falt kursen kraftig for å teste støtten i trendgulvet. Her fikk kursen en kraftig rekyl opp til motstandnivået, og fulgte dette nedover, før kursen igjen kollapset. Igjen tok støtten i trendgulvet i mot, og den fallende trenden ble etablert.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske trender

Praktisk bruk av fallende trender i trading

Tradere har et ordtak som sier at man ikke skal prøve å ta i mot en fallende kniv, og det er nok derfor mange holder seg helt unna fallende trender. Shorting er en mulighet, men på grunn av risikoforholdet disse posisjonene gir, er det mange som heller venter til at markedet snur før de igjen inntar longposisjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five + 5 =