Meny Lukk

Flaggformasjoner

Flaggformasjoner

Flaggformasjoner er i gruppen av fortsettende formasjoner som signaliserer at vi kan vente store kursutslag i samme retning som den underliggende trenden. Vi skiller mellom bull flagg og bear flagg.

Bull flaggformasjon

Bull flaggformasjoner

En bull flaggformasjon kjennetegnes av en flaggstang, selve flagget og utbrudd fra flagget. Flaggstangen er en stor kursoppgang på kort tid, deretter følger en konsolidering som heller nedover, før vi får et kraftig brudd ut av denne. I chartet for Johnson & Johnson aksjen kan vi se at kursen hadde en periode med kraftig oppgang. Det dannes så et flagg ved at kursen konsoliderer mellom et fallende støtte- og motstandsnivå. Motstanden gir etter, og vi får en kraftig kursoppgang på kort tid.

Bear flaggformasjon

Bear flaggformasjoner

Bear flaggformasjoner kjennetegnes også ved et stort kursutslag, påfølgende konsolidering, og igjen et stort kursutslag. Men, det første kursutslaget er selvsagt et fall, og konsolideringsnivået er stigende. Bruddet ut av støtten er igjen et stort kursfall. I Telenor chartet kan vi at kursen falt kraftig før den dannet en konsolidering. Både støttenivå og motstandsnivå i konsolideringen er stigende. Støttenivået gir til slutt etter og vi får et nytt kraftig fall i kursen.

  • CFD og aksjer
  • Ingen kurtasje
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av flaggformasjoner i trading

Store kursutslag på kort tid er noe som selvsagt gir gode muligheter for trading. Bull flaggformasjonene gir selvsagt muligheter for å kjøpe longposisjoner, mens bear flaggformasjoner gir mulighet for shorting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × four =

%d bloggere liker dette: