Meny Lukk

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner er vendeformasjoner som kan gi store kursutslag. Den tekniske formasjonen kan signalisere at det er på tide å sikre gevinst eller shorte.

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner er lett gjenkjennelige med sine tre topper. De to toppene på hver side er skuldrene, og disse er lavere enn toppen i midten som er hodet. I chartet over som er for Johnson & Johnson aksjen kan du se kursen reagere raskt opp fra det som er en liten dobbel bunn. Kursen topper ut og reagerer litt tilbake, noe som gjør at den første skulderen er dannet. Igjen løftes kursen, denne gangen høyere enn nivået på skulderen. Videre faller kursen ned til støttenivået fra bunnen mellom første skulder og hode. Kursen reagerer opp, men stoppes av motstanden, faller så tilbake og bryter gjennom støtten fra bunnene mellom hode og skuldrene. Hode skulder formasjonen er etablert og et kraftig fall i kursen følger.

  • CFD og aksjer
  • 0 kommisjon
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av hode skulder formasjon i trading

Med potensielt store kursutslag kan hode skulder formasjonene gi viktige signaler om at det er på tide å sikre gevinst siden den stigende trenden kan være i ferd med å avbrytes. De store kursutslagene gjør også at det kan være gode muligheter for å innta shortsposisjoner som kan gi avkastning i et fallende marked.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three − 1 =

Vis knapper
Skjul knapper