Meny Lukk

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner er vendeformasjoner som kan gi store kursutslag. Den tekniske formasjonen kan signalisere at det er på tide å sikre gevinst eller shorte.

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner er lett gjenkjennelige med sine tre topper. De to toppene på hver side er skuldrene, og disse er lavere enn toppen i midten som er hodet. I chartet over som er for Johnson & Johnson aksjen kan du se kursen reagere raskt opp fra det som er en liten dobbel bunn. Kursen topper ut og reagerer litt tilbake, noe som gjør at den første skulderen er dannet. Igjen løftes kursen, denne gangen høyere enn nivået på skulderen. Videre faller kursen ned til støttenivået fra bunnen mellom første skulder og hode. Kursen reagerer opp, men stoppes av motstanden, faller så tilbake og bryter gjennom støtten fra bunnene mellom hode og skuldrene. Hode skulder formasjonen er etablert og et kraftig fall i kursen følger.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av hode skulder formasjon i trading

Med potensielt store kursutslag kan hode skulder formasjonene gi viktige signaler om at det er på tide å sikre gevinst siden den stigende trenden kan være i ferd med å avbrytes. De store kursutslagene gjør også at det kan være gode muligheter for å innta shortsposisjoner som kan gi avkastning i et fallende marked.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × 3 =