Meny Lukk

MACD

MACD

MACD, eller moving average convergence/divergence, er en viktig teknisk indikator som viser hvordan momentet er for aksjekursen. Dette er viktig informasjon som gir deg kjøps- og salgssignaler.

MACD

MACD

Indeksen består av to glidende gjennomsnitt, ofte på 12 og 26 dager, og en signalperiode. Som regel benyttes det 9 dager for signalperioden. MACD kan gi tre viktige signaler som gir kjøps- eller salgssignaler.

Crossover

I chartet for Telenor aksjen kan vi se at kursen har falt i oktober. Det dannes flere bunner, og vi kan se at den svarte signalinjen for moving average convergence/divergence beveger seg over den røde signalinjen. Vi har fått en crossover som er et kjøpssignal. Aksjekursen stiger kraftig etter dette. Videre kan vi se at den svarte signallinjen faller under den røde signallinjen. Igjen har vi fått en crossover, men denne gangen er det et salgssignal.

Divergence

Dersom vi får en divergens mellom aksjekursen og signallinjene har vi et signal om at et trendskifte er sannsynlig. Divergens betyr at enten så faller aksjekursen mens signallinjene stiger, eller at aksjekursen stiger mens signallinjene faller.

Dramatic rise

Tidvis kan det komme store utslag i signallinjene, og først og fremst i signallinjen for det korte gjennomsnittet. I chartet for Telenor aksjen kan vi se at det korte snittet beveger seg raskt bort fra det lange. Vi har en dramatic rise, noe som er et signal på at aksjen er overkjøpt. Etter disse vil vi ofte få fall i aksjekursen. For å luke bort falske signaler brukes ofte RSI.

0-linjen

0-linjen på MACD er også viktig. Når en signallinje krysser 0-linjen gir dette et kjøps- eller salgssignal. Krysse signallinjen under 0-linjen har vi et salgssignal, mens vi får et kjøpssignal dersom signallinjen krysse opp over 0-linjen.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av MACD i trading

MACD er en nyttig indikator som gir tydelige kjøps- og salgssignaler, og derfor er det selvsagt mange tradere som bruker denne. Spesielt vanlig er det å bruke den sammen med Bollinger bands og RSI. Sammen kan disse tre gi tydelige og sikre signaler om trendskifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − thirteen =