Meny Lukk

P/B

P/B pris/bok price/book

Pris/Bok eller P/B er en multippel som sier noe om et selskaps markedsverdi i forhold til selskapets bokførte verdier. Bokført verdi er også totale eiendeler fratrukket immatrielle eiendeler og gjeld.

P/B

P/B er en vanlig multippel som er lett tilgjengelig. Den er ofte oppgitt i de fleste selskapsanalyser, i tillegg blir den også ofte oppgitt på markedsplasser og i finansaviser. Likevel kan det være greit å kjenne til hvordan Price/Book regnes ut i praksis. Formelen finner du nedenfor. Markedspris pr aksje finner du hos megleren din. Bokførte verdier pr aksjer må derimot regnes ut. Dette gjøres ved (totale eiendeler – total gjeld) / antall aksjer.

  • Pris/Bok = Markedspris pr aksje / Bokførte verdier pr aksje
  • CFD og aksjer
  • 0 kommisjon
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Lær mer om fundamental analyse

Praktisk bruk av Price/Book

Pris/Bok er en veldig enkel multippel som kan brukes til å finne investeringsmuligheter. Men, det er ting å være obs på, og det er ikke anbefalt å kun bruke Price/Book når du tar en avgjørelse om å investere.

Pris/Bok kan brukes til å finne undervurderte selskaper. Ved å sammenligne P/B for flere selskaper som driver i samme bransje kan du se hvilke selskaper som er lavest priset. Akkurat hva som er lavt priset avhenger av hvilken bransje du undersøker. Derfor kan det være en god ide å finne gjennomsnittlig Pris/Bok for hele bransjen.

Det er ikke automatisk gitt at selskapet med lavest Pris/Bok er den mest gunstige investeringen. En lav Price/Book kan også være et tegn på at det er noe fundamentalt galt med selskapet. Derfor er det viktig å også sjekke andre multipler eller gjøre en fundamental analyse av selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × five =

Vis knapper
Skjul knapper