Meny Lukk

Parabolic SAR

Parabolic SAR

Parabolic SAR kan indikere både kursretning og gi kjøps- eller salgssignaler. Den kan gi falske signaler, noe som gjør at den bør brukes sammen med andre indikatorer eller tekniske formasjoner.

Parabolic SAR

Parabolic SAR

Welles Wilder er opphavsmannen til Parabolic SAR. Dette er også opphavsmannen til RSI. Denne tekniske indikatoren er kjent som et stop and reversal system siden den kan gi signaler om både trendretning og kjøps- eller salgssignaler.

Bullsignaler

Når Parabolic SAR gir bullsignaler befinner prikkene seg under aksjekursen på chartet. I chartet for Telenor kan vi se at vi får bullsignaler. Det som er verdt å merke seg er at mellomrommet mellom prikkene varierer. I perioder med kraftig stigning vil det være lengre mellomrom mellom disse, mens det i perioder med flatere utvikling vil det være kortere mellomrom.

Bearsignaler

Mot slutten av chartet kan vi se at den tekniske indikatoren gir signaler på oversiden av aksjekursen. Dette er bearsignaler. Her vil det være lengre mellom prikkene når kursen faller brått, mens det blir kortere mellomrom når kursutviklingen er flattere.

Falske signaler

Den tekniske indikatoren har en svakhet. I perioder med sidelengs trend vil det bli gitt falske signaler. I chartet for Telenor aksjen kan vi se at det blant annet var falske signaler helt i begynnelsen av perioden vi undersøkte. Dette gjør at det er viktig å bruke andre tekniske indikatorer sammen med denne, i tillegg til trendanalyse eller tekniske formasjoner.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Parabolic SAR i trading

Mange tradere bruker Parabolic SAR til å finne nivåer for stop/loss. Dette kan gjøres ved å sette stop/loss på nivået hvor det siste punktet er satt. Stiger kursen videre kan selvsagt stop/loss økes. Den tekniske indikatoren kan også brukes sammen med analyse av tekniske formasjoner. Siden denne indikatoren gir både kjøps- og slagssignaler kan du luke bort falske brudd ut av formasjonene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × 4 =