Meny Lukk

Plus500 vurdering

Plus500 vurdering

Plus500 har siden lanseringen i 2008 opparbeidet seg markedsledende posisjon blant tilbyderne av CFD trading. Tradingtjenesten var opprinnelig kun tilgjengelig for Windows OS brukere, men i dag tilbyr Plus500 trading og trading apper til alle.

 • Instrumenter: CFD på aksjer, indekser, fond, opsjoner, råvarer, valuta, terminer
 • Verktøy: Teknisk analyse, realtidskurser, gearing, stop/loss, take profitt, varsler, trading app, økonomisk kalender
 • Finanstilsynet: Grensekryssende virksomhet
 • Lisens: Plus500UK Ltd er autorisert og regulert av FCA (#509909)
 • Nettside: www.plus500.com

CFDer er komplekse instrumenter og de kommer med en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giringen. 76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500

Selskapet har hovedkontor i Israel, med underkontorer i Storbritannia, Australia, Bulgaria, Kypros og Singapore. Plus500 UK Ltd har lisens fra FCA, noe som gir dem tillatelse til å tilby trading i Europa. I tillegg følger Plus500 ESMA reguleringen som blant annet legger føringer for gearing.

Trading appene er tilgjengelig på 32 ulike språk, og selvsagt på norsk. Med trading appen har du tilgang til over 2000 ulike instrumenter. Plus500 er i dag notert på London Stock Exchange med tickeren PLUS og har en markedsverdi på omtrent 785 millioner pund.

Finansielle instrumenter

Med tilgang til over 2000 ulike finansielle instrumenter har Plus500 et av de beste utvalgene. Blant norske aksjer kan du trade CFD på 16 forskjellige selskaper som Norsk Hydro, NEL, Yara og PGS. I tillegg må vi nevne utvalget av CFD på opsjoner, her er nemlig Plus500 en av få tilbydere for norske tradere. Plus500 var også tidlig ute med CFD på indeksen over selskaper som driver med cannabis. Når du trader på denne markedsplassen betaler du ingen Plus500 kurtasje. Kostnader ved kjøp og salg dekkes nemlig av spread som er forskjell mellom kjøps- og salgskurs.

 • CFD – aksjer, indekser, fond, opsjoner, råvarer, valuta, terminer

Gearing og shorting

Plus500 har fleksible rammer for gearing. Hvor mye du kan geare de enkelte posisjonene avhenger av hvilke instrumenter du trader. Trader du for eksempel CFD på store og likvide valutakryss som EURUSD, EURJPY eller USDJPY kan du geare opptil 30 ganger. Markedsplassen skiller seg også ut ved å tilby gearing på CFDer for indekser og råvarer. Disse instrumentene kan du geare opptil 20 ganger.

 • Opptil 30x gearing på valuta
 • Opptil 20x gearing på indekser og råvarer
 • 5x gearing på aksjer, opsjoner og ETF
 • Opptil 2x gearing på krypto

Contracs for Difference, eller CFD, er sammensatte produkter. Dette kan være en fordel siden det er mulig å sette sammen CFD som har motsatt kursutvikling enn den underliggende aksjen, råvaren, valutaen eller indeksen. På grunn av dette er du ikke avhengig av å låne aksjer dersom du vil shorte. På Plus500 kan du ganske enkelt trykke på Selg og innta en shortposisjon på aksjer, indekser, råvarer, valuta, opsjoner eller børsnoterte fond.

Teknisk analyse

Det kan ta litt tid å sette seg inn i hvordan du kan lage tekniske analyser på Plus500, men det er absolutt verdt å venne seg til hvordan det fungerer. Du har nemlig mulighet til å sette opp veldig mange forskjellige tekniske indikatorer, noe som kan være til stor hjelp når du lager dine analyser. I tillegg kan du selvsagt tegne for frihånd eller bruke ferdig definerte trendkanaler, formasjoner og støtte/motstandsnivåer. Dine tekniske analyser blir lagret når du lager dem, slik at du raskt kan se om CFDer på for eksempel aksjer og indekser gir kjøps- eller salgssignaler fra tekniske formasjoner.

 • Realtidskurser
 • Teknisk støtte og motstand
 • Tekniske trender
 • Tekniske formasjoner
 • Tekniske indikatorer

Verktøy

Gratis realtidskurser, gearing og program for teknisk analyse er ganske standard på utenlandske markedsplasser for CFD trading. Dette er viktige verktøy, men Plus500 tilbyr også CFD på opsjoner. I tillegg tilbyr de garantert stop/loss på for eksempel CFDer på aksjer og indekser, og dette er noe som gjør at de skiller seg ut fra andre markedsplasser. Det er også disse vi har valgt å gå nærmere inn på i vår Plus500 anmeldelse.

CFD på opsjoner

Opsjoner er instrumenter som gir deg rett, men ikke plikt, til å enten kjøpe eller selge et underliggende instrument til en bestemt pris innenfor et gitt tidsrom. Dette er kompliserte produkter som kan ha kraftige bevegelser i kursen, og de passer derfor ikke for alle. Opsjoner kan være nyttige for erfarne tradere som forstår risikoen. Opsjonene kan nemlig brukes til å innta posisjoner med relativt lite kapital. Plus500 er en av få markedsplasser som gir tilgang til CFDer på opsjoner.

Garantert stop/loss

Stop/loss er viktig for tradere, og spesielt for tradere som bruker belåning. Selv om dette er en god strategi er det ofte slik at man ikke får solgt ut posisjonen på grunn av slippage. Slippage kan oppstå når kursene faller så raskt at det ikke finnes kjøpere som er villige til å betale kursen du krever for å selge. Med gearing kan dette bety store tap.

Plus500 tilbyr garantert stop/loss. Med dette verktøyet er du garantert å få solgt ut dine posisjoner til kursen du har oppgitt. Kostnaden ved å bruke garantert stop/loss som beskyttelse mot slippage er en større spread. Denne blir oppgitt for hvert enkelt instrument når du gjør en trade.

Registrering på Plus500

Det er ingen kostnad ved å åpne en tradingkonto på Plus500, og det minste innskuddet du kan gjøre er 1000 kr. Dette gjør at markedsplassen passer godt for mindre erfarne tradere som vil prøve seg frem med en liten sum. Et annet alternativ for nye tradere er å åpne en demokonto hvor du får 500000 kr lekepenger som kan brukes til trading.

 1. Gå til www.plus500.com og trykk på Begynn å handle
 2. Oppgi mailadresse og lag et passord
 3. Du er nå innlogget, åpne menyen på venstre side og velg Konto og deretter Bekreft konto
 4. Oppgi navn og fødselsdato
 5. Velg din handelskonto, Plus500 UK Ltd er for tradere i Norge
 6. Velg land og oppgi informasjon om hvor du skatter
 7. Fyll inn adressen din
 8. Aksepter vilkår og betingelser
 9. Opplys om din tradingerfaring
 10. Oppgi informasjon om din økonomiske situasjon
 11. Fullfør din handelsprofil og redegjør for din kunnskap

CFDer er komplekse instrumenter og de kommer med en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giringen. 76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Etter at du har åpnet din tradingkonto, noe som kun tar noen få minutter, må du verifisere kontoen før du kan gjøre større innskudd og uttak. Kontoverifisering gjennomføres blant annet for å sikre at ingen misbruker din identitet på nett. Dersom du trenger hjelp med dette kan du lese mer om kontoverifisering her.

Brukervennlighet

Vi må si at trading programmet til Plus500 har noen ulemper. Vi skulle gjerne sett at chartet for kursutvikling ikke var på samme flate som instrumentene. Med en liten skjerm kan det bli litt for trangt. Utover dette har vi lite å utsette på programmet.

Dersom du søker etter ulike instrumenter vil disse raskt bli funnet frem. Nettsiden laster raskt, noe som er en stor fordel dersom du trader aktivt. Noe annet som kommer veldig godt med er informasjonen som kommer frem når du trykker på i på de enkelte instrumentene. Da får du frem viktig informasjon om kjøper/selger forholdet. Dette gir informasjon om markedssentimentet, noe som kan være viktig for fremtidig kursutvikling.

Når du trader får du raskt oversikt over spread, og det samme gjelder ekstra spread som blir lagt til dersom du vil bruke garantert stop/loss som beskyttelse mot slippage. I det hele er det godt opplyst om hvilke kostnader som påløper på handlene dine.

Trading app og software

Dersom du driver aktivt med trading og teknisk analyse er det mest sannsynlig at du foretrekker å trade på pc. Likevel kan en trading app være nyttig for å holde oversikt på det som skjer i markedet når du ikke har pcen tilgjengelig. Plus500 trading app finnes til iOS og Android.

Trading appen fungerer godt, og du kan gjøre flere tilpasninger slik at du har grei kontroll på kursutvikling. Menyen er oversiktig, så det tar ikke lang tid å venne seg til hvordan du kan gjøre uttak, innskudd eller legge inn ordre.

Informasjon om spread, gearing og markedsentiment er også lett tilgjengelig på mobil, slik at du har god kontroll om du vil utnytte noen muligheter som oppstår.

Trading app og software plus500 norge skatt erfaring anmeldelser

Betalinger, lisens og sikkerhet

Dersom du vil gjøre innskudd på Plus500 er det minste innskuddet 1000 kr. Maksimalt innskudd er derimot 500000 kr dersom du bruker betalingskort. Gjør du en bankoverføring er minste grense 3000 kr, mens det ikke er noen øvre grense.

Dersom du vil ta ut penger fra din traingkonto på Plus500 kan du forvente at uttaket ditt blir behandlet innen 3 virkedager. Som regel går det raskere enn dette. Hvilken uttaksmetode du har benyttet påvirker hvor lang tid det tar før pengene dine er på konto. Skrill har en overføringstid på normalt 10 minutter, mens det kan ta mellom 1 – 5 virkedager å overføre uttak med andre metoder.

 • VISA, MasterCard, Skrill
 • Uttak sendes innen 3 virkedager

Plus500 UK Ltd har lisens fra britiske FCA til å tilby tradingtjenester innenfor Europa. I tillegg til denne lisensen har de tillatelse fra Finanstilsynet til å tilby grenseoverskridende virksomhet. Hele listen over tillatelser fra Finanstilsynet finner du under.

 • FCA
 • Finanstilsynet: Mottak og formidling av ordre, Utførelse av ordre, Egenhandel, Oppbevaring og forvaltning av finansielle instrumenter, Tjenester tilknyttet valutavirksomhet i forbindelse med ytelse av investeringstjeneste

Plus500 tar din sikkerhet seriøst, og nettsiden er derfor kryptert med et 256-bit SSL sertifikat utstedt fra DigiCert Inc. Dette sertifikatet krypterer all informasjon som sendes fra din pc eller mobil når du registrerer en konto, gjør innskudd og uttak, eller legger inn tradingordre. Krypteringen sikrer at ingen uvedkommende kan få tak i din informasjon.

Plus500 kundeservice

Det er mye nyttig informasjon om trading generelt og de ulike produktene Plus500 tilbyr på nettsiden deres. Dette er veldig nyttig for nye tradere som vil sette seg godt inn i hvordan dette fungerer før de legger inn første ordre. Videre har Plus500 et ticket system hvor du kan sende inn henvendelser dersom du trenger mer hjelp. Med døgnåpen kundeservice tar det sjelden lang tid før du får hjelp.

 • FAQ
 • Ticket-system

Åpne tradingkonto på Plus500

Plus500 har et veldig godt utvalg av CFDer på aksjer, fond, indekser, råvarer, opsjoner og valuta. I tillegg har de et godt program for teknisk analyse. Spesielt godt passer denne markedsplassen til mer erfarne tradere som bruker tekniske indikatorer i sine tekniske analyser, og ikke minst bruker opsjoner i sin trading strategi. Du kan besøke Plus500 ved å følge denne linken:


CFDer er komplekse instrumenter og de kommer med en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giringen. 76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500 FAQ

Er det trygt å trade på Plus500?

Plus500 er en trygg nettside som har lisens fra CySEC. De har i tillegg tillatelse fra Finanstilsynet til å drive grenseoverskridende virksomhet. Her kan du trade CFD på aksjer, indekser, råvarer, valuta, krypto, børsnoterte fond og opsjoner.

Hva er Plus500 kurtasje?

Du betaler ikke kurtasje når du trader på Plus500. Når du trader vil du betale spread. Spread er forskjellen mellom kjøps- og salgskurs. Dersom du bruker belåning kan det komme rentegebyr i tillegg.

Må jeg skatte på avkastning fra trading på Plus500?

Ja, dersom du tjener penger på din trading er gevinstene skattepliktige. Du må selv rapportere dette til Skatteetaten. Eventuelle tap kan også skrives av på skatt.

Hvor kan jeg lese Plus500 anmeldelser?

Vi som driver Aksjesnakk har over flere år tradet på Plus500, og vi har selvsagt skrevet en anmeldelse av denne markedsplassen. Den kan du lese på våre nettsider.

Hvilke instrumenter kan jeg trade på Plus500?

Plus500 har et av de største utvalgene av CFDer på aksjer og indekser fra hele verden. I tillegg kan du trade CFD på valuta, råvarer, opsjoner og børsnoterte fond.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

14 + 15 =