Meny Lukk

Rate of Change

Rate of Change

Rate of Change er en teknisk indikator som finner momentumet til en aksje. Indikatoren kan også brukes til å finne bobler i markedet.

Rate of Change

Rate of Change

RoC brukes til å matematisk vise den prosentvise endringen i en kurs over tid. Formelen som brukes for å finne denne er ((nåværende verdi/tidligere verdi)-1)x100. Den tekniske indikatoren brukes til å finne aksjer med høyt momentum. Over tid har det nemlig vist seg at disse gir en bedre avkastning. Motsatt er det for aksjer med negativ RoC. Her er det forventet at de skal falle videre i verdi. Det finnes også unntak for positiv RoC. En verdi over 50 signaliserer nemlig at det kan være en boble på gang. I chartet over kan vi se at RoC kom i positivt terreng i august. Dette førte til kursstigning for NAS. Så i april 2018 får vi en veldig økning i RoC. Aksjen topper ut og går inn i en lengre fallende trend med noen få løft opp.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Rate of Change i trading

RoC er en anvendelig teknisk indikator som gir viktige signal til tradere. Først og fremst kan momentum indikatoren være veldig nyttig sammen med tekniske formasjoner. Men, også det at den kan finne bobler gir muligheter for å inngå shortsposisjoner eller sikre gevinster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one + 5 =