Meny Lukk

Sidelengs trend

Sidelengs trend

For langsiktige investorer kan et sidelengs marked være heller kjedelig. For tradere derimot kan det være gode muligheter. En sidelengs trend er nemlig også kjent som trading range.

trading range

Sidelengs trend

En sidelengs trend består av et trendgulv og et trendtak, på samme måte som en stigende eller fallende trend. For at det skal være en etablert trend må trendgulvet testes, og holde, minst tre ganger. Videre må trendtaket testes minst to ganger.

Som vi kan se i chartet ovenfor har kursen først testet støtten i trendgulvet, før kursen så skyter fart og danner det som senere blir motstandsnivået i trendtaket. Kursen faller tilbake, men ikke helt til trendgulvet, før motstanden igjen blir testet en andre gang. Deretter faller kursen ned og testet trendgulvet en andre og tredje gang. En sidelengs trend er dermed etablert.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske trender

Praktisk bruk av sidelengs trender i trading

Som nevnt kalles sidelengs trender også for trading range. Selv om kursen på lengre sikt beveger seg sidelengs vil kursen bevege seg både opp og ned innenfor trenden. For aksjetradere kan dette skape gode muligheter.

Når kursen beveger seg innenfor en trading range vil det kunne være muligheter for å kjøpe nær trendgulvet, for så å selge når kursen nærmer seg trendtaket. Det er også muligheter for å shorte når kursen er nær trendtaket, for så å dekke inn shortposisjon når kursen er nær støtten i trendgulvet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 1 =