Meny Lukk

Teknisk motstand

Teknisk motstand

Akkurat som teknisk støtte er teknisk motstand det mest grunnleggende innenfor teknisk analyse. Motstand i seg selv er viktig, men disse kan også være deler av trender og tekniske formasjoner.

tekniske motstander

Teknisk motstand

Definisjonen av teknisk motstand er lik definisjonen av teknisk støtte. Motstanden skal ha bli testet med suksess minst to ganger. Ideen bak dette er også lik ideen bak støtten. For motstand er det slik at markedet anser aksjen for å være høyt priset, noe som fører til at mange selger seg ut for å sikre gevinst. Dette fører så til at kursen faller ned fra støtteområdet.

Støtter er i hovedsak horisontale linjer, men dette er ingen nødvendighet. Motstand kan også være deler av tekniske formasjoner eller trendtak i tekniske trender.

Videre kan et teknisk motstandnivå bli til en teknisk støtte dersom kursen bryter opp gjennom nivået. Tekniske støttenivåer kan også bli til motstandsnivå dersom kursen bryter ned gjennom støtten.

  • CFD og aksjer
  • 0 kommisjon
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Lær mer om støtte og motstand

Praktisk bruk av tekniske motstander i trading

Det er mange som bruker motstandsnivåer for å finne kursmål. Dette betyr at mange legger ut salgsordre med kurs som er nær den tekniske motstanden. Motstandsnivåer kan også brukes sammen med shorthandel. Her inngås shortposisjoner nær motstandsnivået i håp om at kursen skal falle tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 7 =

Vis knapper
Skjul knapper