Meny Lukk

Teknisk støtte

Teknisk støtte

Teknisk støtte er sammen med teknisk motstand det helt grunnleggende innenfor teknisk analyse. Støtte finnes i trender og formasjoner, og er viktige kursnivåer.

Teknisk støtte

Teknisk støtte

Selve definisjonen av en teknisk støtte er et kursnivå som har blitt testet to ganger. Hver gang må støtten ha holdt, og kursen steget opp fra denne. Tanken er at hver gang kursen har falt ned til dette nivået, har markedet tolket dette som at aksjen er billig. Dette har igjen ført til økt etterspørsel og kjøpspress, som igjen har gitt høyere kurs.

Når vi snakker om tekniske støtter er det ofte horisontale støttelinjer vi snakker om. Men, det finnes også støtter som ikke er horisontale. I disse tilfellene snakker vi ofte om trendgulv.

Noe som er viktig å kjenne til, er at dersom en kurs faller ned gjennom støttenivået, vil dette støttenivået bli til en teknisk motstand. Motsatt er det også for teknisk motstand. Denne vil bli til en teknisk støtte dersom kursen bryter opp gjennom motstanden.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om støtte og motstand

Praktisk bruk at tekniske støtter i trading

Det er stop/loss som støtter blir mest brukt til. I slike tilfeller vil stop/loss bli plassert i underkant av støtten. Formålet med dette er å minimere et tap dersom støttenivået skal vise seg å ikke holde. Støttenivåer kan også brukes til å finne kjøpsnivåer. Dersom du vil gjøre dette bør du legge kjøpsordren nær støttenivået. Tekniske støttenivåer er også viktige for å finne tekniske formasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ten + eleven =