Meny Lukk

Trendgulv

Trendgulv

For å kunne finne tekniske trender er det viktig å kjenne til teknisk støtte og motstand. Når det gjelder trender kaller vi støtte for trendgulv og motstand for trendtak.

Trendgulv

Trendgulv

Trendgulvet gjenkjennes av at det enten er en stigende eller fallende teknisk støtte. I tillegg må det bevege seg parallelt med et trendtak. Men, det er en viktig forskjell før vi kan kalle det et etablert trendgulv. Før vi kan kalle det et gulv i en teknisk trendkanal må nemlig støtten i gulvet være testet minst tre ganger. Hver test må også skje på et høyere nivå enn den foregående testen for en stigende trend. For fallende trender må testene skje på et lavere nivå enn det foregående. Sidelengs trend gjenkjennes derimot ved at testen av gulvet skjer på en horisontal linje. For vanlig teknisk støtte trengs det kun to tester.

I chartet over som er fra Aker BP kan vi se første test av trendgulvet i slutten av juni. Kursen beveget seg langt gulvet før den skjøt fart oppover. Kursen faller noe tilbake, men trendgulvet tar i mot og støttenivået holder. Dermed er test nummer to gjennomført. Kursen får et lite løft før den igjen faller ned til støttenivået. Igjen holder støtten, og vi har et etablert teknisk trendgulv.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske trender

Praktisk bruk av trendgulv

Å kunne gjenkjenne trendgulvet er selvsagt viktig for å kunne finne tekniske trender som kan trades. Videre er trendgulvet selve støtte nivået i en trend, og dersom det kommer et etablert brudd på gulvet er dette et salgssignal som indikerer at det kan være på tide å bruke en stop/loss for å begrense tap eller sikre gevinst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fifteen − ten =