Meny Lukk

Trendtak

Trendtak

Teknisk støtte og motstand er viktig innenfor teknisk analyse. Et trendtak har mange likheter med teknisk motstand, men det er noen forskjeller.

Trendtak

Trendtak

Trendtaket kan være fallende, stigende eller gå sidelengs. I tillegg må det bevege seg parallelt med et trendgulv. Før vi har et definert trendtak i en teknisk trendkanal må motstanden i trendtaket være testet minst to ganger. For fallende trender må første test skje på et høyere nivå enn test nummer to slik at trendtaket er fallende mot høyre. I stigende trender skal derimot test nummer to skje på et høyere nivå enn den første testen slik at trendtaket stiger mot høyre. For en trading range må testene skje på en horisontal linje.

Vi kan se i NHY chartet at det dannet seg en topp i kursen rundt årsskiftet til 2018. Dette ble første test av motstand i trendtaket på det som viste seg å bli en lengre fallende trend. Kursen falt kraftig ned fra dette nivået. Her fikk den en rekyl opp og det ble dannet en ny topp som ble test nummer to for taket i den fallende trenden.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske trender

Praktisk bruk av trendtak

Trendtak har mange viktige funksjoner innenfor teknisk analyse. Først og fremst er det nyttig for å finne tekniske trender for aksjekurser. Videre kan det gi deg viktig informasjon om det er på tide å selge seg ut av posisjoner for å sikre gevinst eller innta short-posisjoner. Videre kan brudd ut av tekniske trendtak være viktige kjøpssignaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six − 5 =