Meny Lukk

Triangelformasjoner

Triangelformasjoner

Triangelformasjoner er relativt vanlige, de kalles ofte fortsettende formasjoner, men, så enkelt er det ikke. Hovedregelen er at det må komme et etablert brudd før vi vet hvilken retning kursen skal gå.

Symmetriske triangelformasjoner

Symmetriske triangelformasjoner

De symmetriske triangelformasjonene minner om både vimpelformasjoner og kileformasjoner. Men, vimpelformasjoner har som kjent en flaggstang, mens kileformasjoner har enten fallende eller stigende støtte og motstand. I chartet over for Equinor aksjen kan vi se at det ble dannet lavere topper og høyere bunner i en konsolidering. Dette ble til støtte- og motstandsnivå i den symmetriske triangelformasjonen. Vi kan se kursen bryte gjennom motstanden, noe som indikerer at vi kan vente oss en stigende trend. Kursen faller tilbake for å teste støtten. Støtten holder og vi har et etablert brudd på formasjonen.

Stigende triangelformasjon

Stigende triangelformasjon

Innenfor stigende trender kan vi ofte få stigende triangelformasjoner. Ofte er disse signal om at den stigende trenden vil fortsette, men som med andre triangelformasjoner trengs det et brudd på enten støtte- eller motstandsnivået før vi kan si hvilken retning kursen skal. I chartet over kan vi se at kursen toppet ut og det ble dannet et horisontalt motstandsnivå. Samtidig ble det dannet høyere bunner som gir et stigende støttenivå. Vi får et brudd på motstanden, og støtten i dette nivået blir testet. Bruddet er etablert og vi få en stigende trend.

Fallende triangelformasjon

Fallende triangelformasjon

Fallende triangelformasjoner oppstår ofte i fallende trender, men også her trengs det et etablert brudd før vi kan si sikkert hvilken retning kursen kommer til å utvikle seg i. NAS kursen utviklet seg svakt i chartet over. Det ble dannet en teknisk støtte på et nivå som strekker seg langt tilbake i tid. Samtidig ble det dannet stadig lavere topper som gav oss en motstand. Kursen faller gjennom støttenivået, kommer tilbake for å teste det som nå er et motstandsnivå og vi får et etablert brudd. I tiden fremover kan vi se at kursen faller sterkt.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av triangelformasjoner i trading

Siden triangelformasjoner er relativt vanlige, er dette tekniske formasjoner som ofte gir gode muligheter for trading. Som nevnt må vi ha et etablert brudd på enten støttenivået eller motstandsnivået før vi kan si noe om hvilken retning kursen kommer til å gå i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − 2 =