Meny Lukk

Trippel topp

Trippel topp

Trippel topp er en teknisk formasjon som er langt mindre kjent enn doble topper. Likevel er dette en formasjon som kan gi tydelige signaler om at den stigende trenden er over og at vi kan få et fall i kursen.

Trippel topp formasjoner

Trippel topp formasjoner

En trippel topp formasjon er en vendeformasjon. Det betyr at disse ofte oppstår i slutten av stigende trender. Først og fremst signaliserer de at trenden skifter, men de kan følges av kraftige fall. I chartet over for Transocean aksjen kan vi se at kursen er inne i en stigende trend. Kursen topper ut og faller noe tilbake. Deretter får vi en reaksjon opp mot motstanden fra den første toppen. Motstanden er for sterk, noe som gjør at kursen faller ned mot støttenivået fra den første bunnen. Støttenivået holder, og vi får igjen en reaksjon opp til motstanden. Igjen er denne for sterk noe som gjør at kursen faller ned til støtten. Denne gangen holder ikke støttenivået og vi får et brudd. I tiden fremover faller aksjekursen kraftig.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av trippel topp i trading

Siden triple topper er vendeformasjoner gir de et salgssignal. Dette kan enten brukes til å selge seg ut av posisjoner for å sikre gevinster, eller for å innta shortposisjoner som kan gi gevinst om aksjekursen går inn i en fallende trend.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 − 4 =