Meny Lukk

Trippel topp

Trippel topp

Trippel topp er en teknisk formasjon som er langt mindre kjent enn doble topper. Likevel er dette en formasjon som kan gi tydelige signaler om at den stigende trenden er over og at vi kan få et fall i kursen.

Trippel topp formasjoner

Trippel topp formasjoner

En trippel topp formasjon er en vendeformasjon. Det betyr at disse ofte oppstår i slutten av stigende trender. Først og fremst signaliserer de at trenden skifter, men de kan følges av kraftige fall. I chartet over for Transocean aksjen kan vi se at kursen er inne i en stigende trend. Kursen topper ut og faller noe tilbake. Deretter får vi en reaksjon opp mot motstanden fra den første toppen. Motstanden er for sterk, noe som gjør at kursen faller ned mot støttenivået fra den første bunnen. Støttenivået holder, og vi får igjen en reaksjon opp til motstanden. Igjen er denne for sterk noe som gjør at kursen faller ned til støtten. Denne gangen holder ikke støttenivået og vi får et brudd. I tiden fremover faller aksjekursen kraftig.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av trippel topp i trading

Siden triple topper er vendeformasjoner gir de et salgssignal. Dette kan enten brukes til å selge seg ut av posisjoner for å sikre gevinster, eller for å innta shortposisjoner som kan gi gevinst om aksjekursen går inn i en fallende trend.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 + 15 =