Meny Lukk

Vimpelformasjoner

Vimpelformasjoner

Vimpelformasjoner er fortsettende formasjoner som signaliserer at vi kan få et stort kursutslag i samme retning som den underliggende trenden.

Vimpelformasjoner

Bull vimpelformasjoner

Vimpelformasjonene har mye til felles med flaggformasjoner og triangelformasjoner. Men, det er en viktig forskjell. Triangelformasjoner har ingen flaggstang, og fremfor å være et rektangulært flagg har vi en triangelformet vimpel. I Zyne chartet ser vi at kursen gjør et raskt hopp, noe som danner en flaggstang. Kursen gjør deretter en konsolidering hvor toppene er lavere, samtidig som bunnene er høyere. Dette gjør at støtte og motstand møtes og danner en bull vimpel. Motstanden gir etter og vi får et kraftig kursløft på kort tid.

Bear vimpelformasjoner

Bear vimpelformasjoner

Bear vimpelformasjon er tilsvarende en bull vimpelformasjon, men er opp ned. Med andre ord har du et stort fall over en kort periode som danner flaggstangen. Deretter kommer en konsolidering med støtte fra bunner som dannes på høyere nivåer og en motstand med topper som dannes på lavere nivåer. Det fallende motstandsnivået og det økende støttenivået danner en triangel som blir vimpel. I chartet for Facebook aksjen har vi et raskt og stort fall. Deretter ser vi konsolideringen som danner vimpelformasjonen. Vi får et brudd, og aksjen faller kraftig i tiden fremover.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av vimpelformasjon i trading

For de som driver med aktiv daytrading kan vimpelformasjoner, både bull og bear, gi gode muligheter for avkastning på kort sikt. Bevegelsene er ofte store, noe som gjør at dette er formasjoner mange tradere leter etter når de lager tekniske analyser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × four =