Meny Lukk

Vimpelformasjoner

Vimpelformasjoner

Vimpelformasjoner er fortsettende formasjoner som signaliserer at vi kan få et stort kursutslag i samme retning som den underliggende trenden.

Vimpelformasjoner

Bull vimpelformasjoner

Vimpelformasjonene har mye til felles med flaggformasjoner og triangelformasjoner. Men, det er en viktig forskjell. Triangelformasjoner har ingen flaggstang, og fremfor å være et rektangulært flagg har vi en triangelformet vimpel. I Zyne chartet ser vi at kursen gjør et raskt hopp, noe som danner en flaggstang. Kursen gjør deretter en konsolidering hvor toppene er lavere, samtidig som bunnene er høyere. Dette gjør at støtte og motstand møtes og danner en bull vimpel. Motstanden gir etter og vi får et kraftig kursløft på kort tid.

Bear vimpelformasjoner

Bear vimpelformasjoner

Bear vimpelformasjon er tilsvarende en bull vimpelformasjon, men er opp ned. Med andre ord har du et stort fall over en kort periode som danner flaggstangen. Deretter kommer en konsolidering med støtte fra bunner som dannes på høyere nivåer og en motstand med topper som dannes på lavere nivåer. Det fallende motstandsnivået og det økende støttenivået danner en triangel som blir vimpel. I chartet for Facebook aksjen har vi et raskt og stort fall. Deretter ser vi konsolideringen som danner vimpelformasjonen. Vi får et brudd, og aksjen faller kraftig i tiden fremover.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av vimpelformasjon i trading

For de som driver med aktiv daytrading kan vimpelformasjoner, både bull og bear, gi gode muligheter for avkastning på kort sikt. Bevegelsene er ofte store, noe som gjør at dette er formasjoner mange tradere leter etter når de lager tekniske analyser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − five =