Meny Lukk

Etablerte brudd

Etablerte brudd

For å kunne bruke teknisk analyse til trading er det viktig å vite hva et etablert brudd er. Dette er like grunnleggende som tekniske støtter og motstander.

Etablerte brudd definert definisjon teknisk analyse

Etablerte brudd

Det er ikke gitt at du har et brudd eller signal hver gang en kurs beveger seg gjennom en støtte eller en motstand. Innen teknisk analyse snakkes det både om falske signaler og etablerte brudd. For å kunne identifisere etablerte brudd er det en stor fordel å bruke candlestick chart. Det er ingen nødvendighet, men det gjør det langt enklere for deg, i tillegg kan du være mer presis.

Årsaken er at et etablert brudd er definert ved at kursen skal bryte gjennom støtten og danne tre fulle candlesticks som ikke beveger seg ned under støttenivået som nå er en motstand.

Motsatt er det dersom kursen bryter opp gjennom en motstand. Når kursen har dannet tre fulle candlesticks på oversiden av motstandsnivået som nå er en støtte har vi et etablert brudd.

Ofte kan vi få en pullback og en påfølgende test at støtten eller motstanden. Her vil kursen bevege seg tilbake og teste den nye støtten eller motstanden. I tilfeller hvor dette skjer regnes det som veldig klare signaler på etablert brudd.

  • Bruk candlesticks
  • Tre fulle candlesticks over støtte/under motstand
  • Pullback
  • Test av tidligere støtte/motstand
Brudd på støtte

Brudd på støtte

I chartet over kan vi se at NHY kursen beveger seg innenfor en lengre positiv trend. I begynnelsen av november faller kursen ned etter å ha testet motstanden i trendtaket. Støtten i trendgulvet holder kursen i noen dager, men gir så etter. Vi får tre fulle chandlesticks som er på undersiden og signaliserer et etablert brudd. I tillegg får vi også en pullback hvor kursen testet motstanden i det som tidligere var støttenivået i trendgulvet.

Brudd på motstand

Brudd på motstand

I tilfellet over er ikke bruddet like klart. Her får vi nemlig tre candlesticks hvor det siste beveger seg delvis ned under støttenivået i det som tidligere var trendtaket i den fallende trenden. Kursen på det tredje candlesticket slutter likevel et godt stykke over støttenivået, og vi får et etablert teknisk brudd.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om teknisk støtte og motstand

Praktisk bruk av etablerte brudd i trading

Etablerte brudd er ikke bare viktig når det kommer til tekniske trender. Disse er også veldig viktige når det gjelder tekniske formasjoner som også har støtte- og motstandsnivåer. For å få klare kjøps- eller salgssignaler er det viktig å se etter etablerte brudd på formasjonene.

Som nevnt gir etablerte brudd signaler som kan tolkes som kjøps- og salgssignaler. Dette gjør at etablerte brudd kan våre til stor hjelp både når du skal kjøpe aksjer for å trade eller selge ut på stop/loss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three + 9 =