Meny Lukk

Kileformasjoner

Kileformasjoner

Kileformasjoner er gode indikasjoner på at kursutviklingen kan endre retning. Det gjør disse tekniske formasjonene nyttige for aksjetradere.

Bull kileformasjoner teknisk analyse

Bull kileformasjoner

Kileformasjonene kan minne om tekniske trender. Den store forskjellen er at støtte- og motstandsnivået ikke beveger seg parallelt. I kileformasjonene beveger nemlig støtte- og motstandsnivået mot hverandre. Bull kileformasjoner kjennetegnes ved at det dannes topper og bunner på lavere nivåer slik at du har fallende motstands- og støttenivåer. Falltakten skal være slik at linjene til slutt vil møtes. I chartet for Dropbox aksjekurs kan vi se at det dannes lavere topper og lavere bunner, noe som gir oss et motstandsnivå og et støttenivå. Samtidig er falltakten slik at linjene beveger seg mot hverandre. Vi får et brudd på motstanden og aksjekursen stiger raskt.

Bear kileformasjoner

Bear kileformasjoner

For å finne kileformasjoner er det en stor fordel å bruke candlestick charts. Årsaken til dette er at en definert kileformasjon krever at det er minst 10 candlesticks i formasjonen. Det settes ofte en maksgrense på 50 candlesticks, men som vi ser i chartet for EA Games aksjen kan det være flere. Her er både støttenivået og motstandsnivået stigende, samtidig som de beveger seg slik at de vil møtes. Det betyr at dette er en bear kileformasjon som betyr at vi kan vente oss et fall i aksjekursen. Vi får et brudd på støtten, og aksjekursen utvikler seg negativt.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av kileformasjon i trading

Siden kileformasjoner kan gi viktig informasjon om endring av retning for kursutviklingen er det ingen tvil om disse kan gi gode muligheter for kortsiktig trading. Bull kileformasjoner kan gi muligheter for kortsiktige longposisjoner, mens bear kiler kan gi signaler om at shorting kan være givende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twelve − 5 =