Meny Lukk

Kileformasjoner

Kileformasjoner

Kileformasjoner er gode indikasjoner på at kursutviklingen kan endre retning. Det gjør disse tekniske formasjonene nyttige for aksjetradere.

Bull kileformasjoner teknisk analyse

Bull kileformasjoner

Kileformasjonene kan minne om tekniske trender. Den store forskjellen er at støtte- og motstandsnivået ikke beveger seg parallelt. I kileformasjonene beveger nemlig støtte- og motstandsnivået mot hverandre. Bull kileformasjoner kjennetegnes ved at det dannes topper og bunner på lavere nivåer slik at du har fallende motstands- og støttenivåer. Falltakten skal være slik at linjene til slutt vil møtes. I chartet for Dropbox aksjekurs kan vi se at det dannes lavere topper og lavere bunner, noe som gir oss et motstandsnivå og et støttenivå. Samtidig er falltakten slik at linjene beveger seg mot hverandre. Vi får et brudd på motstanden og aksjekursen stiger raskt.

Bear kileformasjoner

Bear kileformasjoner

For å finne kileformasjoner er det en stor fordel å bruke candlestick charts. Årsaken til dette er at en definert kileformasjon krever at det er minst 10 candlesticks i formasjonen. Det settes ofte en maksgrense på 50 candlesticks, men som vi ser i chartet for EA Games aksjen kan det være flere. Her er både støttenivået og motstandsnivået stigende, samtidig som de beveger seg slik at de vil møtes. Det betyr at dette er en bear kileformasjon som betyr at vi kan vente oss et fall i aksjekursen. Vi får et brudd på støtten, og aksjekursen utvikler seg negativt.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av kileformasjon i trading

Siden kileformasjoner kan gi viktig informasjon om endring av retning for kursutviklingen er det ingen tvil om disse kan gi gode muligheter for kortsiktig trading. Bull kileformasjoner kan gi muligheter for kortsiktige longposisjoner, mens bear kiler kan gi signaler om at shorting kan være givende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − 5 =