Meny Lukk

Stop/loss og take profit

Stop/loss og take profit

Når du driver med trading er det viktig å vite når du skal kjøpe og selge. Det er ikke alle salg som gir gevinst, men salget kan forhindre et større tap. Stop/loss og take profit kan automatiseres i de fleste tradingprogrammer.

Stop/loss

En stop/loss ordre er en ordre som utføres når kursen faller til et bestemt nivå. Formålet med denne ordren er å selge ut beholdningen for å unngå et større tap. Når du legger inn en stop/loss ordre oppgir du først en trigger. Triggeren er et kursnivå som gjør at handelen legges ut på markedet. Pris er prisen du er villig å selge til. I forbindelse med bruk av aksjekreditt er det ofte obligatorisk å bruke stop/loss ordre for å forhindre at du taper mer enn egenkapitalen din.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Take profit

Take profit er ikke veldig ulikt en stop/loss ordre. Men, her er formålet å sikre gevinst. Å legge en take profit ordre er også enklere. Her trenger du nemlig kun å oppgi en kurs du er villig å selge til. Dersom det finnes kjøpere som er villige til å kjøpe på gitt kurs vil du selge beholdningen din.

Trailing stop/loss og take profit

The trend is you friend, og ofte kan det være fornuftig å sitte med en aksje som er i en stigende trend fremfor å selge den. Dette kan nemlig resultere i høyere gevinst. Det er her trailing stop/loss og take profit kommer inn. Dette er en ordre som følger kursutviklingen, og dersom kursen faller tilbake til et nivå du har bestemt vil ordren aktiveres og utføres dersom det er kjøpere tilgjengelig.

Lær mer om trading

Praktisk bruk av stop/loss og take profit

Noen tradere bruker en fast prosent ned og opp fra kjøpskurs når de setter stop/loss og take profit. Andre bruker derimot tekniske indikatorer som Parabolic SAR for å finne disse nivåene. Akkurat hva som fungerer best kan variere fra trader til trader og strategien som brukes. Men, det kan være smart å studere kursutviklingen som allerede har vært i den aksjen du skal investere i og se hva som har fungert tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six − three =