Meny Lukk

Kontoverifisering

Kontoverifisering

For å øke innskuddsgrenser, og kunne ta ut penger fra en tradingkonto må du gjennomføre en kontoverifisering. Dette kan virke som bryderi, men alt kan løses ved å ta et par bilder og laste disse opp på tradingkontoen din.

Bilder til kontoverifisering

I dag har de fleste en smarttelefon med et kamera som er mer en godt nok til å ta knivskarpe bilder. Likevel vet vi at det noen ganger går galt. Derfor har vi laget en kort sjekkliste som sørger for at du kun trenger å ta bilder en gang, og gjennomføre kontoverifiseringen på første forsøk. Som kjent, tid er penger.

Vi begynner med kameraet. Først og fremst er det viktig at linsen er ren. Oppbevarer du telefonen i lomma store deler av dagen kan det samles støv, noe som kan gi uskarpe bilder. I tillegg bør du skru av blitsen. Blitsen kan nemlig gi gjenskinn som gjør at informasjonen på bildet ikke kan leses.

Deretter har vi rommet du tar bilder i. Rommet bør ha god belysning. Jo bedre lys du har, jo bedre blir bildene. Derfor anbefaler vi at du tar bilde mens dokumentene dine ligger på et bord nær et vindu hvor du har dagslys som skinner inn.

Når du tar bilder av dokumentene er det viktig at disse ikke er brettet. All informasjon må nemlig være synlig. (Selv om du kan dekke til sensitiv informasjon). Videre er det viktig at du holder kameraet på en slik avstand at all skrift er leselig, samtidig som hele dokumentet er med i bildet.

ID

Som ID er det normalt kun førerkort og pass som blir godkjent. Det som er viktig her er at gyldighetsdatoen er synlig, og selvsagt må førerkortet eller passet også være gyldig. Merk at enkelte førerkort har gyldighetsdatoen på baksiden. Dersom dette gjelder for deg må du ta bilde av både frem- og bakside.

  • Førerkort
  • Pass

Adressebevis

Adressebevis må normalt være et bilde av en regning eller kontoutskrift som er sendt deg i løpet av de siste 90 dagene. I tillegg må regningen eller kontoutskriften ha selskapslogo fra utsteder, utstedelsesdato, ditt navn og adresse synlig. Dersom du ikke mottar regninger på papir, og PDF-filer ikke blir godkjent kan du bestille en bostedsattest fra Skatteetaten. Normalt får du denne tilsendt innen 2 – 3 virkedager.

Betalingsmetoder

Hvordan du skal ta bilder av betalingsmetodene avhenger av metodene du har brukt. Her er det også noen viktige punkter å huske på, spesielt dersom du tar bilder av betalingskort.

Dersom du har brukt VISA eller MasterCard må du ta bilde av både fram- og bakside av kortet. Deler av kortnummeret bør dekkes til, slik at informasjonen ikke kan misbrukes. Sifrene som må være synlige er de seks første og de fire siste, altså 1234 56XX XXXX 7890. De sifrene som ikke må være synlige kan du dekke til med en papirbit. Papirbiten må heller ikke dekke navnet ditt eller utløpsdatoen som er synlig på fremsiden. På baksiden må du også dekke til enkelte sifre i kortnummer. Husk at dersom de er presset inn i kortet vil de være baklengs. Altså må du dekke til 0987 XX65 4321. På baksiden er det også viktig at CCV koden er dekket til. Kortet må også være signert for at det skal være gyldig.

Kontoutskrift er derimot langt enklere å fikse til kontoverifisering. Denne kan du laste ned i nettbanken. Enkelte aksepterer også en skjermdump fra kontoen din som viser kontonummer og navnet ditt. Skjermdump kan også brukes for å verifisere eWallet fra Skrill og Neteller. Her må også kontodetaljer som navn og kontonummer/brukernavn være synlig.

  • Bilder av betalingskort
  • Kontoutskrift
  • Skjermdump av eWallet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − three =