Meny Lukk

Dead cat bounce

Dead cat bounce

Det sies at selv døde katter kan sprette. Dead cat bounce er en kursbevegelse som kan vise seg innenfor fallende markeder. Siden dette er en fortsettende formasjon indikerer den videre nedgang.

Dead cat bounce tesla aksje

Dead cat bounce

En dead cat bounce er en teknisk formasjon som oppstår i fallende markeder. Bevegelsen kommer til syne ved at aksjekursen får en innhenting, før den igjen faller videre. I chartet over kan vi se at aksjekursen for Tesla faller kraftig i løpet av kort tid. Kursen beveger seg raskt ned til et område hvor vi tidligere har hatt teknisk støtte. (Den tekniske støtten er tegnet inn litt under dette nivået for å vise hvor den døde katta spretter). På vei ned har vi også flere gaps i kursen, disse er enkle å få øye på når du bruker et chart med candlesticks. Kursen treffer støtten, og vi får en reaksjon opp. Igjen faller kursen tilbake. Vi har fått en dead cat bounce. Kursen ser også ut til å teste støtten i trendgulvet. Siden dette er tredje gang dette nivået testes vil dette være en bekreftelse på at aksjen er i en fallende teknisk trend.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av dead cat bounce i trading

Det er enkelt å oppdage disse tekniske formasjonene, som ofte kalles for bull trap, i ettertid. Langt vanskeligere er det å oppdage de tidsnok til å kunne trade dem. I enkelte tilfeller der kursen beveger seg innenfor en fallende teknisk trend kan du ved å bruke tekniske indikatorer utnytte disse. En teknisk indikator som RSI kan hjelpe deg med å se om aksjen kan være sterk nok til å bryte gjennom motstanden i trendtaket. Etter dette kan det være et poeng å innta en shortposisjon etter at motstanden i trendtaket har vært testet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 + 8 =