Meny Lukk

Cup and Handles

Cup and Handles tekniske analyser formasjoner

Cup and handles er blant de mindre kjente tekniske formasjonene. Det til tross for at de er ganske så lett gjenkjennelige med sin karakteristiske u-form og håndtak.

Cup and Handles equinor cup and handle teknisk analyse

Cup and Handles

Den tekniske formasjonen har først en bunnformasjon hvor fallet på venstresiden avtar jo nærmere bunnen kursen kommer, deretter vil kursen stige raskere jo lengre kursen kommer bort fra bunnen. Dette vil danne en u-form. Det er dette som er selve koppen. Kursen vil så falle tilbake innenfor en kortsiktig trendkanal. Dette er håndtaket på koppen. Cup and Handles formasjoner er fortsettende formasjoner, og som vi kan se i chartet for Equinor dannes det en u-form i løpet av juni, juli og august 2017. Det dannes så en sakte fallende trend. Denne tekniske trenden blir brutt, og aksjekursen fortsetter den langsiktig stigende trenden.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av Cup and Handle i trading

En cup and handle formasjon blir først og fremst regnet som en bullish formasjon som kan gi en kjøpsmulighet. Selve koppen er det lite muligheter til å trade, men siden formasjonen kan indikere at den langsiktige trenden skal fortsette kan den gi et godt kjøpsignal når den korte fallende trenden i håndtaket brytes på oppsiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seven − 1 =