Meny Lukk

Strangle strategi

Strangle strategi trading hedging

En strangle er en opsjonsstrategi hvor traderen kjøper både call og put med ulik strike pris, men samme utløpsdato og samme underliggende.

Strangle tradingstrategi

Strangle tradingstrategi er en strategi for opsjonstrading som er laget for et volatilt marked. Strategien passer godt i et marked hvor du tror det kan komme store bevegelser, men er usikker på hvilken retning disse kommer i. Strategien er stort sett bare profitabel dersom det kommer store kursutslag. Strangle strategien kan være enten long eller short.

Det er long strangle som er den mest vanlige strategien av disse to. Her kjøper investoren out of the money call og put. Call opsjonen har en strike pris som er over dagens markedspris, put opsjonen har derimot en strike pris som er under dagens markedspris. Teoretisk har denne strategien ubegrenset oppside dersom det underliggende stiger i pris, dersom markedsprisen på det underliggende faller kan put opsjonen gi avkastning. Risikoen i denne strategien er begrenset til kjøpskurs på call og put opsjonene.

En short strangle tradingstrategi går ut på å selge en out of the money call og en out of the money put. Begge opsjonene har ulike strike pris, men samme utløpsdato og samme underliggende. Denne strategien er kun profitabel dersom kursen på underliggende beveger seg innenfor breakeven området hvor det ikke er lønnsomt for kjøperen å benytte seg av opsjonene. Risikoen til denne strategien er i teorien ubegrenset dersom kursen på det underliggende stiger. Risikoen ved fall er begrenset av at prisen på det underliggende ikke kan falle under 0.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om trading

Trading med Strangle strategi

Opsjoner er kompliserte produkter. Derfor er ikke opsjonstrading noe som passer for alle. Strangle er også en komplisert tradingstrategi som krever lang erfaring for å kunne utnyttes. For erfarne tradere kan denne strategien brukes for å sikre porteføljen mot store kursutslag i volatile perioder. Samtidig kan strangle strategien også brukes på egenhpnd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seventeen − six =