Meny Lukk

Vekstaksjer

Vekstaksjer vekstaksje

Noen aksjeselskaper vokser i takt med markedet, mens andre er forventet å ha en fremtidig vekst som vil overgå markedet. Det er denne typen selskaper som har vekstaksjer.

Vekstaksjer

Ofte ser vi at det er relativt nye aksjeselskap som vokser raskere enn markedet, men også mer modne selskaper kan ha vekstaksjer. Ofte driver selskapene innenfor teknologi, biotech og forbruksvarer. Videre ser vi også ofte at selskapene har unike varer. Dette kan skyldes at de har patenter eller tilgang til teknologi som gir dem et fortrinn over konkurrentene. Fremfor å utbetale overskudd som utbytte, blir dette heller reinvestert i selskapet for å sikre videre vekst. Denne veksten gjør at aksjene omsettes på multipler som er langt høyere enn hos for eksempel verdiaksjer.

Selskapene driver ofte med innovasjon, noe som gir lojale kunder eller en stor markedsandel i industrien. Dette kan skyldes at selskapet var det første som tilbydde en tjeneste og derfor er uten konkurrenter. Dersom andre selskaper kommer inn i markedet vil disse kunne ta markedsandeler, og enkelte ganger ser vi at det kun er et selskap som klarer å holde på posisjonen som markedsleder.


eToro vurdering


  • Best på utenlandske aksjer
  • 0 % kurtasje
  • Godkjent av Finanstilsynet


67 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.


TradingView vurdering


  • Beste analyseprogram
  • Norske og utenlandske aksjer
  • Prøv Pro gratis i 30 dager


Du kan prøve TradingView Pro gratis i 30 dager. Etter prøveperioden kan du enten betale for Pro versjonen eller velge Basic som er en gratis versjon av analyseprogrammet.


Plus500 vurdering


  • Best på CFD opsjoner
  • Beste tradingapp
  • Godkjent av Finanstilsynet


76,4 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Lær mer om aksjer

Investering i vekstaksjer

Vekstaksjer kan på sikt komme i posisjon til å utbetale utbytter, men det er først og fremst selve veksten i selskapet og inntekten som er det interessante for investorer. Uten utbytter må eventuell avkastning komme fra stigning i aksjekursen. Det betyr at potensielle gevinster kommer når man selger seg ut av aksjen eller når selskapet endelig begynner å betale utbytter. Dersom selskapet ikke klarer å få i gang veksten og tjene penger vil dette føre til tap når aksjen selges.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: