Meny Lukk

Vekstaksjer

Vekstaksjer vekstaksje

Noen aksjeselskaper vokser i takt med markedet, mens andre er forventet å ha en fremtidig vekst som vil overgå markedet. Det er denne typen selskaper som har vekstaksjer.

Vekstaksjer

Ofte ser vi at det er relativt nye aksjeselskap som vokser raskere enn markedet, men også mer modne selskaper kan ha vekstaksjer. Ofte driver selskapene innenfor teknologi, biotech og forbruksvarer. Videre ser vi også ofte at selskapene har unike varer. Dette kan skyldes at de har patenter eller tilgang til teknologi som gir dem et fortrinn over konkurrentene. Fremfor å utbetale overskudd som utbytte, blir dette heller reinvestert i selskapet for å sikre videre vekst. Denne veksten gjør at aksjene omsettes på multipler som er langt høyere enn hos for eksempel verdiaksjer.

Selskapene driver ofte med innovasjon, noe som gir lojale kunder eller en stor markedsandel i industrien. Dette kan skyldes at selskapet var det første som tilbydde en tjeneste og derfor er uten konkurrenter. Dersom andre selskaper kommer inn i markedet vil disse kunne ta markedsandeler, og enkelte ganger ser vi at det kun er et selskap som klarer å holde på posisjonen som markedsleder.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om aksjer

Investering i vekstaksjer

Vekstaksjer kan på sikt komme i posisjon til å utbetale utbytter, men det er først og fremst selve veksten i selskapet og inntekten som er det interessante for investorer. Uten utbytter må eventuell avkastning komme fra stigning i aksjekursen. Det betyr at potensielle gevinster kommer når man selger seg ut av aksjen eller når selskapet endelig begynner å betale utbytter. Dersom selskapet ikke klarer å få i gang veksten og tjene penger vil dette føre til tap når aksjen selges.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 − two =