Meny Lukk

Verdiaksjer

Verdiaksjer

Aksjer som omsettes på lave nivåer i forhold til fundamentale verdier kalles for verdiaksjer. Ofte er dette selskaper som blir oversett av de ulike markedsaktørene. Denne typen aksjer har flere ganger vist seg å gi avkastning som slår markedet.

Verdiaksjer

Det er flere måter å finne verdiaksjene på børsen. Dogs of the Dow er en velkjent strategi som går ut på å kjøpe de 10 aksjene som har høyest direkteavkastning på Dow Jones indeksen i begynnelsen av året, og justere porteføljen i begynnelsen av de påfølgende årene.

Vi nevnte også at dette er aksjer som er billig i forhold til fundamental verdsettelse. Ofte brukes multipler som Price/Book eller Price/Earnings til å finne verdiaksjer. Ved å sammenligne P/B eller P/E for aksjeselskap som driver innenfor samme sektor kan du finne selskapene som er lavest priset på Price/Book eller Price/Earnings. Det er da de med lavest verdsetting som vil være verdiaksjer. Aksjene kan også finnes i sektorer som omsettes på lavere multipler sammenlignet med aksjemarkedet generelt.

Verdiaksjene er regnet for å ha høyere risiko enn vekstaksjer. Årsaken til dette er ofte at aksjene er upopulære av ulike grunner. Dermed kreves det at markedets oppfatning av selskapet må snu. Dette er noe som kan ta lang tid før det skjer, enkelte ganger skjer det aldri.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om aksjer

Investering i verdiaksjer

Verdiaksjer kan være en viktig del av en godt diversifisert aksjeportefølje. Aksjene har store underliggende verdier i forhold til prisingen av selskapet, noe som betyr at dette er aksjer som selges med rabatt. Dersom disse verdien blir materialisert kan det føre til økning i aksjekursene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × 4 =