Meny Lukk

Ledende indikatorer

Ledende indikatorer

Endringer i ledende indikatorer er ofte tegn som tyder at økonomien kan endre retning eller vekststyrke. Disse kan være nyttige for både tradere og langsiktige investorer.

Ledende indikatorer

Som de fleste andre metoder treffer ikke ledende indikatorer med 100 %, derfor kan det være nyttig å bruke dem sammen med andre analyse metoder. Det som kjennetegner de ledende indikatorene er at de måler markedsentimentet, og dette kan brukes av aksjetradere for å posisjonere seg i markedet. Det er heller ikke bare investorer som benytter seg av disse. Politikere og bedrifter legger også ofte disse inn i dataen før de tar avgjørelser.

En av de mest vanlige ledende indikatorene er rente kurven, eller yield kurven. Dette er spreaden mellom 10-års renten og 2-års renten. I perioder hvor det er ventet økonomisk uro vil spreaden mellom disse øke. Den korte renten vil da normalt stige bort fra den lange renten.

Andre viktige ledende indikatorer er PMI, CCI og ikke minst Nonfarm Payrolls. PMI er Purchase Managers’ Index og gir uttrykk for hvor mye aktivitet innkjøperne ser i markedet. CCI er derimot Consumer Confidence Index. Jo bedre trygge forbrukerne føler seg, jo bedre forhold er det i økonomien. Nonfarm Payrolls er arbeidsmarkedstall fra USA som tar for seg hvor mange som får eller mister jobb i arbeidsmarkedet, bortsett fra landbruk.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om ledende indikatorer

Praktisk bruk av ledende indikatorer i trading

Blant tradere og langsiktige investorer er det stort sett jobless claims og Nonfarm Payrolls som fanger oppmerksomheten. Dette er tall som ofte kan gi store utslag i markedet, og dette kan gi muligheter på kort sikt, samtidig som disse tallene gir gode indikasjoner på hvordan markedet kommer til å utvikle seg framover. Yield kurven lanseres ikke på samme måte som jobless claims og Nonfarm Payrolls, siden dette kun er renteforskjellen, og denne er derfor hele tiden tilgjengelig og oppdatert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

seven − 3 =