Meny Lukk

Nonfarm Payrolls

Nonfarm payrolls

Det er ikke mange ledende indikatorer som kan skape større bevegelser i valutamarkedet enn Nonfarm Payrolls. Ofte kan den også sette i gang store bevegelser i andre markeder som aksjemarkedet.

Nonfarm Payrolls

NFP som den ledende indikatoren også kalles, har som formål å vise hvor mange som er ansatt i USA, bortsett fra ansatte innen landbruk, offentlige ansatte, ansatte i private husholdninger og non-profit organisasjoner. Tallene slippes den første fredagen hver måned. Mange tradere følger med på dette siden det ofte kommer store bevegelser i markedet.

I dag er det slik at Nonfarm Payrolls må vise at det er skapt rundt 150000 nye jobber i løpet av den siste måneden for at ledigheten skal holdes i sjakk. Men, det er ikke alltid så enkelt som at tall på linje med dette eller over blir tolket positivt. Heller ikke at tall under dette blir tolket negativt. Mye avhenger av hva som har vært forventet. Dersom den ledende indikatoren slår forventningene er det mest sannsynlig at USD vil styrke seg, samtidig som de amerikanske børsene vil stige på nyheten.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om ledende indikatorer

Praktisk bruk av Nonfarm Payrolls i trading

Med store bevegelser i markedet følger det gjerne også gode muligheter for trading. Men, det er en del ting som er greit å vite før du kaster deg på. Mange tradere lar det gjerne gå flere minutter fra tallene er sluppet før de begynner å trade. Årsaken til dette er at mange spekulanter kaster seg over med en gang tallene er klare, og når disse trekker seg tilbake kan dette føre til at kursbevegelsen reverseres. Når dette har dempet seg gjør gjerne traderne seg klare og følger med på 5 minutter og 15 minutter chartene. Først og fremst er dette noe for valuta tradere, mens om nevnt kan det også oppstå muligheter i aksjemarkedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen + thirteen =