Meny Lukk

CCI – Consumer Conficende Index

CCI - Consumer Confidence Index

Etterspørselen i en økonomi er i stor grad drevet av forbruk, og hvor høy selvtillit forbrukerne har sier mye om hvordan det står til i økonomien. Derfor er det mange tradere og investorer som følger med på CCI eller Consumer Confidence Index.

CCI – Consumer Conficende Index

Den underliggende tanken bak Consumer Confidence Index er enkel. Jo tryggere forbrukerne føler seg, jo høyere er forbruket. Føler de seg derimot utrygge vil forbruket minske. Rapporten bygger på Consumer Confidence Survey som er en spørreundersøkelse hvor 5000 amerikanske husholdninger deltar. Rapporten blir sluppet den siste torsdagen i måneden. Indeksen blir ansett for å være en viktig ledende indikator som gir et solid inntrykk om hva forbrukerne tenker om dagens økonomiske situasjon. Spørreundersøkelsen tar for seg forbrukernes forretningsmessige situasjon og arbeidssituasjon, i tillegg dekker den også forventninger om forretninger, arbeidssituasjon og inntekt for de neste seks månedene.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om ledende indikatorer

Praktisk bruk av CCI i trading

En nedgang i CCI kan være uttrykk for at den økonomiske situasjonen kan forverres i løpet av de kommende månedene. Det kan igjen føre til at en stigende trend er i ferd med å bli avbrutt. Motsatt er det også slik at om man er i en fallende trend kan en forbedring i indeksen tyde på at økonomien er i ferd med å hente seg inn. Dette sammen med tekniske analyse kan være nyttig når man skal time gevinstsikring eller finne bunner i aksjemarkedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × four =