Meny Lukk

CCI – Consumer Conficende Index

CCI - Consumer Confidence Index

Etterspørselen i en økonomi er i stor grad drevet av forbruk, og hvor høy selvtillit forbrukerne har sier mye om hvordan det står til i økonomien. Derfor er det mange tradere og investorer som følger med på CCI eller Consumer Confidence Index.

CCI – Consumer Conficende Index

Den underliggende tanken bak Consumer Confidence Index er enkel. Jo tryggere forbrukerne føler seg, jo høyere er forbruket. Føler de seg derimot utrygge vil forbruket minske. Rapporten bygger på Consumer Confidence Survey som er en spørreundersøkelse hvor 5000 amerikanske husholdninger deltar. Rapporten blir sluppet den siste torsdagen i måneden. Indeksen blir ansett for å være en viktig ledende indikator som gir et solid inntrykk om hva forbrukerne tenker om dagens økonomiske situasjon. Spørreundersøkelsen tar for seg forbrukernes forretningsmessige situasjon og arbeidssituasjon, i tillegg dekker den også forventninger om forretninger, arbeidssituasjon og inntekt for de neste seks månedene.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om ledende indikatorer

Praktisk bruk av CCI i trading

En nedgang i CCI kan være uttrykk for at den økonomiske situasjonen kan forverres i løpet av de kommende månedene. Det kan igjen føre til at en stigende trend er i ferd med å bli avbrutt. Motsatt er det også slik at om man er i en fallende trend kan en forbedring i indeksen tyde på at økonomien er i ferd med å hente seg inn. Dette sammen med tekniske analyse kan være nyttig når man skal time gevinstsikring eller finne bunner i aksjemarkedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twelve + fourteen =