Meny Lukk

Quadruple Witching

Quadruple Witching

Den tredje fredagen i mars, juni, september og desember kan by på uro i markedene. Det kan være på grunn av quadruple witching.

Quadruple Witching

Det har seg nemlig slik at på disse dagene har opsjoner på aksjeindekser og enkelt aksjer, og futures på aksjeindekser og enkelt aksjer innløsning. På grunn av gevinstsikring fra posisjoner vil man kunne oppleve økt handelsvolum på børsen.

Opsjoner er som kjent kontrakter som gir innehaveren rett til å enten kjøpe eller selge underliggende aksjer eller indekser til en fastsatt pris. Futures er derimot en kontrakt som gjør at innehaver er pliktig til å enten kjøpe eller selge aksjer eller indekser til en fastsatt kurs.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Double Witching

De månedene hvor det ikke er quadruple withcing er det stor sjanse for at det istedet kommer en double witching på den den tredje fredagen. Normalt er det kun opsjoner på aksjeindekser og enkelt aksjer som er del av double witching.

Triple Witching

Frem til 2002 var det triple witching var ikke futures på enkeltaksjer en del av witchingen. Siden det da kun var opsjoner på aksjer og indekser, og futures på indekser ble fenomenet kalt triple witching. Blant mange tradere er det fortsatt vanlig å bruke triple witching fremfor quadruple witching.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two + 1 =