Meny Lukk

Elliott Wave Theory

Elliott Wave Theory nel teknisk analyse

På 1930-tallet satte Ralph Nelson Elliott seg ned og gikk gjennom 75 år med charts for ulike indekser. Elliott forutså bunnen i markedet etter The Great Depression, og Elliott Wave Theory ble gjort kjent.

nel elliot wave theory teknisk analyse

Elliott Wave Theory

Elliott selv understrekte at Elliott Wave Theory ikke gav noen sikker indikasjon om fremtidig kursutvikling, men heller sannsynlig fremtidig kursutvikling. Teorien bygger på mønstre i langsiktig kursutvikling som kommer fra endring i markedspsykologien. Metoden finner bølger som danner en lengre stigende trend, som igjen blir avbrutt av bølger som danner en korreksjon. Den stigende trenden består av fem bølger med 3 topper og 2 bunner, mens den påfølgende fallende trenden består av tre bølger med 1 topp og 2 bunner.

I chartet for NEL kan vi se at trenden starter med Bølge 1, og at denne topper ut i 1. Deretter faller markedet noe tilbake med Bølge 2. Bunnen settes så i punkt 2. Igjen stiger kursen, noe som gir oss Bølge 3, og toppen 3. Kursen korrigerer ned i Bølge 4, og bunner ut i punkt 4. Kursen løftes kraftig i Bølge 5, før den topper i punkt 5. Det påfølgende fallet er kraftig, og det er dette som er Bølge A i den fallende trenden. Bunnen settes i punkt A, hvor Bølge B starter. Igjen faller kursen i Bølge C, før den bunner ut i punkt C. Elliott Wave Theory er komplett. Vi ser også at kursen løftes før den faller, noe som kan bli Bølge 1 og 2 i en ny stigende trend.

Impulsive Waves

Impulsive Waves

Den stigende trenden i Elliott Waves Theory er satt sammen av det som kalles Impulsive Waves. Disse starter med Bølge 1 som setter topp 1. Neste bølge er den fallende Bølge 2 og bunn 2. Deretter følger en ny stigende bølge, Bølge 3, med toppen 3. Bølge 4 er en fallende bølge som bunner i punkt 4. Den siste bølgen, Bølge 5 setter toppen 5. Som du kan se i chartet er bølgene i Elliott Wave Theory ikke alltid like enkle og tydelig definert som i NEL chartet.

Corrective Waves elliot wave theory

Corrective Waves

Den stigende trenden avbrytes av Corrective Waves. Dette er en fallende trend med tre bølger. Bølge A er kursfallet fra punkt 5 til punkt A. Her vil kursen bunne ut, og vi får en stigende Bølge B til punkt B. Igjen faller kursen i Bølge C til den bunner ut i punkt C.

Få Elliot Waves plottet inn i chartet automatisk med TradingView analyseprogram

  • Beste analyseprogram
  • Norske og utenlandske aksjer
  • Prøv Pro gratis i 30 dager

Du kan prøve TradingView Pro gratis i 30 dager. Etter prøveperioden kan du enten betale for Pro versjonen eller velge Basic som er en gratis versjon av analyseprogrammet.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av Elliott Wave Theory i trading

Elliott brukte bølgene til å finne bunnen i markedet etter The Great Depression, og i dag er det mange forvaltere og investorer som bruker Elliott Wave Theory i sin investering. I seg selv kan metoden gi mye uklare signaler, og derfor er det en fordel å bruke den sammen med tekniske formasjoner og indikatorer. Når man bruker Elliott Wave Theory i trading er det også viktig å undersøke chartet med både lengre og kortere tidshorisonter. Hver enkelt bølge kan nemlig også vise bølgeformasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − 8 =