Meny Lukk

Fibonacci Retracement

Fibonacci Retracement apple teknisk analyse

Det er mange tradere som bruker Fibonacci Retracement for å finne teknisk støtte og teknisk motstand i aksjekurser. Metoden kan benyttes i både stigende og fallende markeder.

Fibonacci Retracement nel teknisk analyse

Fibonacci Retracement

Når du tegner inn den tekniske indikatoren velger du ganske enkelt et bunnpunkt og et topppunkt. Deretter vil punktene for 38,2 % og 61,8 % bli tegnet inn automatisk. Blant tradere er det nettopp disse nivåene som er mest brukt. 50 % legges også til, selv om dette ikke er et Fibonacci tall.

I chartet over har vi tegnet inn Fibonacci Retracement for aksjekursen til NEL. Vi har valgt bunnivå og toppnivå for å finne eventuell støtte og motstand i det fallende markedet. Vi kan se at nivåene har gitt både støtte og motstand til kursen i det fallende markedet. Erfarne tradere vil også legge merke til at kursen har utviklet seg i henhold til Elliott Wave Theory. Flere av bølgene sammenfaller også med støtten og motstanden fra indikatoren.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Fibonacci Retracement i trading

Denne tekniske indikatoren kan være nyttig når det gjelder å finne støtte og motstandsnivåer dersom kursen har toppet ut etter en stigende trend. Samtidig kan den også brukes til å finne støtte og motstandsnivåer etter at en fallende trend har flatet ut. Disse nivåene kan brukes til å sikre gevinster eller benytte seg av stop/loss for å minske eventuelle tap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × three =