Meny Lukk

SMI

SMI - Stochastic Momentum Index

Stochastic Momentum Index eller SMI er en teknisk indikator som både trend indikator og for å finne oversolgte og overkjøpte nivåer i aksjekursen.

SMI - Stochastic Momentum Index nel aksjen

SMI – Stochastic Momentum Index

Indeksen har verdier mellom +100 og -100. Verdier over +40 regnes som overkjøpte nivåer, mens verdier under -40 regnes som oversolgte nivåer. Stochastic Momentum Index er en videreutvikling av Stochastic oscillator. Forskjellen mellom disse er at SMI er mer sensitiv ovenfor sluttkurser og beregnes på grunnlag av mer data. Indeksen viser to grafer, den svarte K-linjen og den røde D-linjen.

I chartet for NEL kan vi se at det er den svarte K-linjen som er den raskeste. Men, det er D-linjen som er den viktige i indikatoren. Tidlig i desember 2019 kan vi se K-linjen ha en verdi under -40, noe som indikerer at aksjen er oversolgt, K-linjen bryter opp over -40, og i tillegg krysser den over D-linjen, som betyr at vi har et solid kjøpssignal. Et nytt kjøpssignal får vi tidlig i februar 2020. K-linjen er så vidt under -40, og kort etter bryter den D-linjen. I tiden fremover stiger aksjekursen kraftig.

Vi har også flere salgssignaler i chartet for NEL aksjen. Disse kommer i tilfellene hvor K-linjen har en verdi over +40 og bryter ned gjennom D-linjen. Legg også merke til at vi får et falsk signal tidlig i januar 2020. Dette følges raskt opp av et ekte salgssignal kort tid etter. Et nytt salgssignal følger også i slutten av februar hvor kursen topper og vi får et kraftig fall.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av SMI i trading

SMI er en nyttig teknisk indeks, men denne kan som de fleste andre også gi falske signaler. Derfor er det viktig å bruke den sammen med for eksempel MACD. Sammen kan disse brukes til å finne tidlige inngangsnivåer i trender, og salgsnivåer når kursen topper ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × one =