Meny Lukk

Stochastic

Stochastic Oscillator teknisk indikator

En Stochastic oscillator er en teknisk indikator som kan vise overkjøpte og oversolgte nivåer i en aksjekurs. Å kjenne til momentumet i en aksje kan være til stor hjelp når du trader.

Stochastics oscillator nel aksje

Stochastic Oscillator

Den tekniske indikatoren sammenligner sluttkurser for en periode med prisområdet for den samme perioden. Indeksen har en verdi mellom 0 og 100, hvor verdier under 20 tyder på at aksjen er oversolgt, mens verdier over 80 tyder på at aksjen er overkjøpt. Indeksen er kjent for å kunne gi en del falske signaler, noe som kan løses ved å bruke Stochastic Momentum Index. Indikatoren har to grafer. Den raske K-linjen (svart) og den tregere D-linjen (rød).

Kjøpssignaler får vi når den raske K-linjen bryter opp gjennom den trege D-linjen, og som du kan se i chartet for NEL er dette langt fra en perfekt indikator, selv om den fortsatt kan være nyttig. Salgssignalene får vi når K-linjen bryter ned gjennom D-linjen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Stochastic i trading

Det er spesielt i perioder med høy volatilitet Stochastic oscillator gir falske signaler. Så dersom du velger å trade med denne bør det være i perioder hvor kursene beveger seg stabilt. For å luke bort falske signaler kan oscillatoren med hell brukes sammen med andre tekniske indikatorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight − five =