Meny Lukk

Williams %R

Williams %R percent range

Siden Williams %R kan finne oversolgte og overkjøpte nivåer, og gi både kjøps- og salgsnivåer er Williams Percent Range en teknisk indikator som er verdt å kjenne til.

Williams %R nel tekniske analyse

Williams %R

Indikatoren har flere likheter med andre tekniske indikatorer som for eksempel Stochastic oscillator. Williams %R sammenligner en sluttkurs med høy og lav for en periode på normalt 14 dager. Indeksen har en verdi mellom 0 og -100. Verdier mellom 0 og – 20 signaliserer at kursen er overkjøpt. Verdier mellom -80 og -100 tyder derimot på at kursen er oversolgt. Her er det viktig å forstå at dersom en kurs beveger seg på oversiden av for eksempel -20 og er overkjøpt, ikke betyr at den ville falle. Normalt er det slik at når indikatoren ikke klarer å holde seg over -20 at kursen faller. Motsatt er det dersom indeksen har en verdi under -80 og er oversolgt. Når indeksen ikke klarer å holde seg under -80 lengre er det sjanse for at kursen vil stige.

I NEL chartet kan vi se at indikatoren flere ganger holdt seg over -20, og at det først er når indikatoren beveger seg under dette nivået av aksjekursen faller. Motsatt ser vi også at aksjekursen har begynt perioder med stigning først etter at indikatoren har beveget seg opp over -80.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Williams %R i trading

Det er spesielt når indikatoren faller under -20 eller går over -80 at den er nyttig. Det er som nevnt her du kan få kjøpssignaler og salgssignaler som kan hjelpe deg med å time markedet. Som mange andre tekniske indikatorer er den spesielt nyttig om den brukes sammen med annen tekniske analyse som trender og formasjoner i chartet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − four =