Meny Lukk

ATR

ATR - Average True Range dow jones teknisk analyse indikator

Average True Range er ikke bare en teknisk indikator som måler volatilitet, kan også gi kjøps og salgssignaler. I tillegg kan ATR brukes til å finne nivåer for trailing stop/loss.

ATR - Average True Range nel trailing stop loss

ATR – Average True Range

Average True Range er en indikator som først og fremst ble utviklet for trading av råvarer, men i dag er det vanlig at den brukes til trading av aksjer, indekser og valuta. Verdien på den tekniske indikatoren er høyst variabel siden den legger til grunn kursområdet til en aksje i en bestemt periode. På det aller øverste bildet kan vi se en Dow ETF ha 14 i verdi på ATR, men NEL chartet viser en ATR på 1. Dette betyr ikke nødvendigvis at Dow ETF er mer volatil enn NEL aksjen.

Som nevnt er Average True Range en volatilitetsindikator, og verdien vi finner på ATR er verdien det er sannsynlig at aksjen enten kan stige eller falle. Med andre ord, det er sannsynlig at Dow ETFen kan enten stige eller falle $14, mens NEL aksjen enten kan stige eller falle 1 kr. ATR sier ikke noe om hvilken retning kursen kan stige.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av ATR i trading

Som nevny kan Average True Range indikatoren gi både kjøps og salgssignaler. Disse finnes ved å benytte siste sluttkurs og verdien fra indikatoren. Sluttkursen og verdien på Average True Range legges sammen, og når åpningskursen er over denne er dette et kjøpssignal. For å finne salgssignaler bruker du siste sluttkursen og trekker fra verdien fra ATR. Åpner kursen under dette nivået har du et salgssignal.

Volatilitetsindikatoren kan også brukes til å finne nivåer for trailing stop/loss. Her benyttes normalt en metode som kalles for Chandelier Exit. Her finner du den høyeste toppen i aksjekursen som har blitt dannet etter du åpnet din trade. Deretter trekker du fra verdien på ATR ganget med en multiplikator. Det er vanlig å bruke 3 ganger verdien på indikatoren. Går kursen under denne selger du aksjene. Dannes det nye topper setter du trailing stop/loss på neste nivå som du finner på samme måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 − three =