Meny Lukk

Pivot Points

Pivot Points telenor teknisk analyse

Dette er en teknisk indikator som fanger opp sentimentet i markedet. I tillegg angir Pivot Points nivåer som kan gi teknisk støtte eller motstand for aksjekursen.

Pivot Points gold teknisk analyse gull trading

Pivot Points

Utregningen av Pivot Points er ganske enkel. Dette er gjennomsnittet av forrige perioders høy, lav og sluttkurser. Normalt brukes det perioder på en kalendermåned. I tillegg til selve Pivot Point (den svarte hovedlinjen) legges det også til tekniske støtter og tekniske motstander. Normalt legges det til 2 eller 3 av hver.

Selve tolkningen av den tekniske indikatoren er forholdsvis enkel. Dersom kursen åpner over hovedlinjen (svart) vil dette være et signal om at trenden er stigende. Åpner derimot kursen under hovedlinjen er det et negativt signal.

I chartet for gullprisen kan vi se at både hovedlinjen og støtte/motstandsnivåene har fungert i flere tilfeller. Brudd på disse kan gi kjøps- eller salgssignaler.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Pivot Points i trading

Dette er en teknisk indikator som er forholdsvis enkel å bruke. Men, den kan gi flere falske signaler og derfor bør den brukes sammen med andre teknisk analyseverktøy. Når det gjelder valg av andre verktøy er det mest vanlig å bruke andre trend indikatorer som glidende gjennomsnitt eller Fibonacci Retracements.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen + six =