Meny Lukk

ROI

ROI - Return on Investment avkastning på investering

Return on Investment er et mål som viser hvor effektiv en investering er. ROI kan brukes til å sammenligne ulike investeringer for å se hvilken som er best.

ROI – Return on Investment

Return on Investment brukes til å finne avkastningen fra en investering sett i forhold til investeringskostnaden. Å regne ut ROI går raskt og det er en enkel prosess. Dette gjøres på samme måte som du regner ut Rate of Return. Først må du vite hvor mye investeringen er verdt i dag. Deretter trekker du fra investeringskostnaden slik at du sitter igjen med avkastningen som du så deler på investeringskostnaden. Formelen for å beregne Return on Investment finner du her:

  • ROI = (Nåværende verdi – Investeringskostnad / Investeringskostnad) x 100

Nåværende verdi av investering er verdien du enten har solgt investeringen for eller kan selge den for nå. Siden du får svaret i prosent kan du enkelt sammenligne ulike investeringer i din aksjeportefølje for å finne de som har gitt best avkastning.

Return on Investment kan også være negativ. Negativ Return on Investment får du i tilfeller hvor du har tapt på investeringen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om fundamental analyse

Praktisk bruk av ROI

Return on Investment er et enkelt, men effektivt mål som gjør at du enkelt kan sammenligne ulike investeringer. Men, metoden har også svakheter. Det tas ikke hensyn til hvor lenge du har hatt investeringen. Dermed kan du gjøre feil om du sammenligner en investering som du har hatt i ett år med en du har hatt i tre år. I slike tilfeller kan du finne annualisert avkastning eller Rate of Return for en bestemt periode og sammenligne disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ten + seventeen =