Meny Lukk

Baltic Dry Index

tørrbulk dry bulk rate rater Baltic Dry Index

BDI er en shipping indeks som blir utgitt av engelske Baltic Exchange. Baltic Dry Index viser endringer i hvor mye det koster å frakte råvarer som kull og jernmalm med tørrbulk.

Hva er Baltic Dry Index?

Medlemmer av markedsplassen Baltic Exchange er i kontakt med skipsmeglere over hele verden for å samle sammen informasjon om priser for fraktruter, frakt av ulike produkter, leveringstid og fart på skipene. Indeksen blir oppdatert daglig. Baltic Dry Index består av tre underindekser for de ulike kategoriene av tørrbulkskip. Disse er Capesize, Panamax, and Supramax. Baltic Exchange beregner BDI på grunnlag av rater for mer enn 20 fraktruter for alle de tre typene tørrbulkskip.

Tørrbulkskip

  • Capesize – med en dødvekt på over 100000 tonn er dette de største skipene innenfor tørrbulk. Gjennomsnittlig dødvekt på skipene er 156000 tonn. Skipene blir først og fremst brukt til å frakte kull og jernmalm på de lengste rutene, men de blir også brukt til frakt av korn.
  • Panamax – er skip med en dødvekt mellom 60000 og 80000 tonn. Normalt brukes skipene til frakt av kull, korn, sukker og sement. Skipene krever at havnene har utstyr for lasting og lossing. Skipene kan seile gjennom Panama kanalen.
  • Supramax – med en kapasitet på mellom 45000 og 60000 dødvekttonn er Supramax de minste tørrbulkskipene. Skipene kalles ofte Handymax. Normalt har denne typen skip utstyr til å lasting og lossing slik at de er egnet til frakt til og fra havner hvor Panamax ikke kan brukes.
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Baltic Dry Index som ledende indikator

Endringer i BDI kan gi investorer og tradere et inntrykk i tilbud og etterspørsel etter ulike råvarer. Det er mange markedsaktører som anser BDI for å være en ledende indikator for fremtidig økonomisk vekst. Råvarene som blir fraktet blir brukt til bygging av infrastruktur, og etterspørsel av denne typen betyr at økonomien er i vekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 + two =