Meny Lukk

Prising av bilselskaper

tesla prising av aksjer bilselskaper

Ganske overraskende er det bilaksjer som har fått mest fokus i 2020, og det er spesielt prising av Tesla som har fått mange overskrifter. Kursmålene til analytikerne spriker fra noen få hundre dollar til over 7000 USD.

Biltrender i 2020

Det snakkes mye om disruptiv teknologi innenfor transport, og det er elektrisitet og hydrogen som er regnet for de mest sannsynlige løsningene. Samtidig snakkes det også mye om delingsøkonomi på nettsider som for eksempel Bilduden.no. Siden dette er relativt nye konsepter som ennå er i startgropen har mange av aksjene en heller frisk prising.

Prising

SelskapIndustriM capP/EP/B
TeslaElbil94842 MUSD90,0914,33
HyreCar IncBildeling24417 MUSD– 1,672,11
Hertz Global HoldingsBilutleie878333 MUSD4,420,5
Plug Power IncFuel cell1157 MUSD– 11,818,45
Ford Motor Co.Bil20557 MUSD11,670,62

Tesla

Tesla er et selskap som får mye oppmerksomhet, både fra investorer og media. Selv om aksjekursen er ned rundt 40 % siden den toppet, er det ingen tvil om at prisingen er frisk. I dag har selskapet rundt 50 % av markedet for transport med fornybar energi i USA, og siden dette kun utgjør rundt 2 % av transportmarkedet er det ingen tvil om at det er rom for vekst. Likevel. Sammenligner vi med Ford ser vi at Tesla har en selskapsverdi som er omtrent 4,5 ganger høyere. Videre har Ford en P/E på 11,67, mens Tesla har 90,09.

HyreCar Inc

HyreCar Inc er mindre kjent blant nordmenn, men dette er et selskap som er ledende innenfor bildeling. Her ser vi igjen at selskapet er priset høyt. Med en negativ P/E på -1,67 taper selskapet penger. Hertz Global Corp er et selskap som driver med bilutleie, og er derfor en relevant sammenligning. Hertz har en P/E på 4,42, og en Price/Book ratio på 0,5. HyreCar Inc har derimot P/B på 2,44.

Plug Power Inc

Plug Power er et selskap som lager brenselceller som kan erstatte batterier i elektriske kjøretøy. Igjen ser vi at dette er et selskap som taper penger siden det har en P/E på -11,81. Langt bedre blir det heller ikke når vi ser på P/B. Denne er på 8,45.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Oppsummering av prising

Ford hadde en markedsandel på 5,59 % i 2019. I alt solgte de over 5,38 millioner biler. Tesla solgte i alt 367500 biler i 2019. Tesla er et selskap som melder som sterk vekst i salget, og det er ingen tvil om at dette er et vekstselskap. Samtidig er det vanskelig å rettferdiggjøre prisingen av selskapet. De mer etablerte bilprodusentene har signalisert at de vurderer alternative energikilder, og dette kan bremse for den kraftige veksten Tesla opplever.

Det samme kan være et problem for Plug Power Inc. Toyota driver med utvikling innenfor hydrogen, og med deres store nettverk kan de blokkere markedet for nye utforderere.

Bildeling er heller ikke så forskjellige fra tradisjonell bilutleie. Den store forskjellen ligger i at man har betalt for et medlemsskap og kan bruke bil deretter. De tradisjonelle utleieselskapene leier derimot ut på korte kontrakter. Men, her er det forholdsvis enkelt å endre praksis fra å leie ut biler til enkeltturer til å ha biler tilgjengelig for medlemmer. Dette kan også være en stor utfordrer til for eksempel HyreCar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − three =