Meny Lukk

Alligator

nel aksje teknisk analyse alligator indeks

Alligator er en trendfølgende indikator som bygger på at kursene trender i kun 15 til 30 % av tiden. Indikatoren har tre glidende vektede gjennomsnitt og gir både kjøpssignaler og salgssignaler.

teknisk analyse av nel Alligator indikator

Alligator indikator

Det grønne gjennomsnittet kalles for Lips, og er beregnet med en periode på 5 dager og 3 forskyvninger. Det røde gjennomsnittet kalles for Teeth og er regnet ut ved å bruke en periode på 8 dager og 5 forskyvninger. Den siste kalles for Jaw, og denne regnes ut ved å bruke en periode på 13 dager og 8 forskyvninger. Den tekniske indikatoren er enkel å tolke for tradere som allerede kjenner til vektet glidende gjennomsnitt. Men, fremfor å snakke om golden cross eller death cross har vi perioder hvor alligatoren er sulten og spiser eller er mett og tygger.

I NEL chartet kan vi se et område lengst til venstre hvor kursen ikke har noen klar trendutvikling. De ulike gjennomsnittene krysser flere ganger, noe som tolkes som at alligatoren tygger. Deretter kan vi se at gjennomsnittene beveger seg fra hverandre. Her har vi en stigende trend, og det sies at alligatoren er sulten og spiser med åpen munn. Til slutt viser indikatoren en fallende trend. Igjen har alligator en åpen munn. Men, her har vi et falsk signal siden kursen faktisk stiger i denne perioden. Årsaken er at kursfallet kom veldig raskt og periodene som ble brukt i alligator var for lange til å fange dette opp tidsnok.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Alligator i trading

Alligator kan være en nyttig teknisk indikator som kan erstatte glidende gjennomsnitt for å finne tekniske trender. Samtidig er det viktig å benytte seg av andre tekniske indikatorer, og gjerne bruke ulike perioder for å kunne fange opp trendendringer raskt nok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × 1 =