Meny Lukk

Broadening formasjoner

kellog aksje Broadening formasjoner teknisk analyse

En broadening formasjon er lett gjenkjennelig. Den er formet som en ropert eller en omvendt symmetrisk triangel på grunn av økt volatilitet i kursen. Den tekniske formasjonen angir ikke retning for videre kursutvikling, men kan likevel trades.

teknisk analyse kellog's aksje broadening formasjon

Broadening formasjoner

På grunn av sin form som en omvendt symmetrisk triangel er dette en formasjon som ofte er negativ, spesielt for trendtradere og langsiktige investorer. Den økte volatiliteten i kursen betyr at det vil settes lavere bunner, og siden det ikke er noen klar retning for kursen før vi får et etablert brudd vil det være mye risiko forbundet med formasjonen for langsiktige investorer.

Som vi kan se i chartet for Kellogg’s aksjen stiger den relativt kjapt over en kort periode. Deretter settes det flere påfølgende høyere topper og lavere bunner. Dette gir oss støtte og motstandsnivået i broadening formasjonen. I slutten av formasjonen ser vi at kursen sliter med å løfte seg fra støttenivået, vi får til slutt et etablert brudd som viser hvilken retning vi kan forvente at videre kursutvikling skal gå i. Kursen faller så relativt kraftig i en kort periode.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om teknisk analyse

Praktisk bruk av broadening formasjoner i trading

Selv om denne tekniske formasjonen ikke angir noen retning er det fortsatt mulig å trade den. Det som er viktig er å vente til vi har fått et etablert brudd på enten støtten eller motstanden. Dette bruddet vil indikere videre kursutvikling. Som med andre tekniske formasjoner er det en fordel å benytte tekniske indikatorer for å kunne luke bort eventuelle falske signaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eleven − five =