Meny Lukk

Random Walk Index

nel aksjen teknisk analyse Random Walk Index

Random Walk Index sammenligner kursutviklingen med tilfeldige bevegelser for å se om aksjen har en statistisk signifikant trend. Indeksen brukes ofte til å gi signaler basert på den underliggende trendens styrke.

Praktisk bruk av Random Walk Index i trading

Random Walk Index

Den tekniske indeksen består av to ulike grafer, RWI High og RWI Low. Disse måler styrken på både fallende og stigende trender. Når RWI High er over RWI Low viser Random Walk Index at det er en stigende trend, mens dersom RWI Low er øverst er det en fallende trend. Når enten RWI High eller RWI Low er over 1 på chartet har vi en sterk underliggende trend. Dersom denne verdien er under 1 betyr det at trenden er svak og at det kan være tilfeldig kursutvikling.

I chartet over kan vi se aksjekursen for PGS. I slutten av februar ser vi at den blå RWI Low linjen går over den røde RWI High linjen, og vi har et fallende trend. RWI Low holder seg jevnt over 1, noe som viser at dette er en sterk fallende trend. Enkelte ganger beveger RWI Low seg opp mot 2 og enda høyere verdier.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Random Walk Index i trading

RWI kan benyttes til både kortsiktig trading og mer langsiktige posisjoner. Det som er viktig er å tilpasse indeksen til din tidshorisont. Du kan selv velge hvor lange perioder som skal benyttes, og det er vanlig med en periode mellom 2 til 7 dager for trading, mens man bruker mellom 8 til 64 dager for mer langsiktige posisjoner. Det er også mulig å bruke den tekniske indikatoren til å time markedet. Dette gjøres ved å bruke en Random Walk Indeks med korte perioder og en med lange perioder. Timingen gjøres ved å finne nivåer hvor langsitkig RWI High har en verdi over 1, og kortsiktig RWI Low har verdi over 1. I disse situasjonene kan kursen ha en kortsiktig fallende sekundær trend i den langsiktige stigende primær trenden, noe som kan være et godt inngangsnivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × five =