Meny Lukk

Hammer og Doji candlesticks

teknisk analyse candlestick Hammer og Doji candlesticks lufthansa aksje

Hammer og Doji candlesticks har likheter, men de tolkes ofte forskjellig. Mens Hammer ofte signaliserer trendskifte er Doji et candlestick som er nøytralt.

Hammer candlestick

Som nevnt er Hammer ofte regnet som et candlestick som signaliserer at vi kan få et trendskifte. Candlesticket er lett gjenkjennelig med sin lange skygge under den korte kroppen. Intradag åpner kursen nær toppen, men beveger seg relativt kraftig ned før den til slutt setter sluttkurs på dagens høy.

Som regel finner vi candlesticket etter en fallende trend med tre eller flere candlesticks. Etter Hammer er satt kan vi vente oss et kraftig stigning som kan bekrefte at trenden er i ferd med å snu.

hammer candlestick

Doji

Doji er ofte regnet som nøytrale candlesticks som kan opptre i candlestick formasjoner. At disse er nøytrale betyr at de ikke gir noen klar indikasjon på hvilken retning vi kan vente oss at kursen skal bevege seg i. Det betyr at vi trenger en bekreftelse før vi kan si noe om retningen. Doji dannes ved at man har en stor intradags kursbevegelse, men kursen slutter på åpningskursen. Doji betyr feil på japansk.

Gravestone Doji

Gravestone Doji er formet som et opp-ned kors. I løpet av dagene disse formes vil kursen bevege seg over et større rom, både på oppsiden og nedsiden av åpningskursen. For danne candlesticket må selvsagt kursen bevege seg mer på oversiden av åpningskursen enn undersiden. Sluttkursen skal være den samme som åpningskursen.

I chartet til venstre kan vi se at kursen er inne i en stigende trend. Kursen flater så ut og det dannes et Gravestone candlestick. Vi får en kraftig kursnedgang, som bekrefter fallende trend. I tiden etter settes det flere lavere bunner.

Gravestone Doji

Long Legged Doji

Long Legged Doji ser mest ut som et plusstegn. Disse candlestickene dannes ved at kursen beveger seg like langt fra åpningskursen på både oversiden og undersiden før sluttkursen blir den samme som åpningskursen.

I chartet kan vi se at kursen har en fallende tendens. I denne trenden får vi først et Gravestone candlestick, så et til som kan indikere at kurstrenden er i ferd med å snu. Kursen stigere videre før vi får et Long Legged Doji på et lavere nivå, og det kan se ut som om trenden skal bli fallende. Kursen bryter på oversiden og vi får bekreftet videre oppgang.

Long Legged Doji

Dragonfly Doji

Dragonfly candlesticks ser ut som kors. Candlesticket åpner nær det som blir dagens høy, men utover dagen vil kursen falle relativt kraftig før den henter seg inn igjen, kursen vil også bevege seg litt på oversiden av åpningskursen. Sluttkursen settes på samme nivå som åpningskursen.

I chartet kan vi se at kursen er i en stigende trend. Kursen får deretter et løft når åpningskursen settes. I løpet av dagen beveger kursen seg både på oversiden og undersiden av åpningskursen, men det er bevegelsen på undersiden som er den største. Sluttkursen settes på samme nivå som åpningskursen. Påfølgende dag har vi et kraftig fall som bekrefter at vi får et trendskifte.

Dragonfly Doji
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om teknisk analyse

Praktisk bruk av Hammer og Doji candlesticks i trading

Selv om Hammer er signaler for trendskifte er det vanlig at tradere venter på en bekreftelse før posisjonene plasseres. Det samme gjelder også for de nøytrale Doji candlestickene. Det er også vanlig å bruke tekniske indikatorer og trendanalyse sammen med disse candlestickene for å kunne luke ut falske signaler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × 2 =