Meny Lukk

Swing trading

strategi for swing trading strategier

Swing trading går ut på å finne aksjer som er i enten stigende eller fallende trender. Når aksjene er funnet brukes det tekniske analyser til å utnytte de kortsiktige svingningene i den langsiktige underliggende trenden.

Swing trading

Som nevnt går denne tradingstrategien ut på å utnytte de kortsiktige svingningene i aksjekursen. Normalt vil man sitte med posisjoner i markedet i noen få dager til flere uker. Strategien innebærer også at man tidvis er helt ute av markedet. Dersom den underliggende trenden er stigende velger man normalt å kun innta long posisjoner, mens dersom den underliggende trenden er fallende inngår man kun short posisjoner. Når man bruker swing trading er det vanlig å bruke tekniske indikatorer, tekniske formasjoner og ikke minst analyse av trender. Videre er det viktig å bruke stop/loss for å minske tap og take profit for å sikre avkastning.

Swing trading med Parabolic SAR, WMA og RSI

Swing trading med Parabolic SAR, WMA og RSI

KjøpsdatoSalgsdatoKjøpskursSalgskursGevinstLong posisjon
10.128.11851861182
8.213.318820618
8.529.519020515
2.726.720621711
6.821.82192223
20.91.10210206−4
8.101.1121022414
26.1113.122272281
20.128.1229226−3
7.224.2219217−2
Dagens kurs165
Gevinst54−17

I vårt praktiske eksempel trader vi Mowi aksjen som er inne i en langsiktig stigende trend. Det ser vi ved at det korte snittet på 50-dager (grønt) beveger seg på oversiden av det lange gjennomsnittet på 200 dager (rødt). Vi har som forutsetning at vi ikke har kostnader ved kjøp og salg av aksjer. Kursene som er brukt er sluttkursene for Mowi aksjen.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Strategien vår går ut på å trade en aksje som er inne i en langsiktig stigende trend. Ved å benytte oss av Parabolic SAR skal vi utnytte de kortsiktige svingningene i markedet. Vi benytter også RSI for å kunne luke ut eventuelle falske signaler.

Vår swing tradingstrategi går som følger: Vi kjøper aksjer når vi får bullsignaler. Dette er prikkene som dannes på undersiden av grafen for aksjekursen. Vi bruker også trailing stop/loss og take profit for å minimere tap og sikre gevinster. Vi selger posisjon automatisk når det første bearsignalet er dannet.

Dersom vi får bullsignaler og RSI signaliserer at kursen er overkjøpt åpner vi ingen posisjon. Får vi bearsignaler når RSI indikerer at kursen er oversolgt selger vi ikke posisjonen. Dette gjør vi for å luke ut falske signaler. Videre avslutter vi trading av Mowi dersom trenden snur. Dette ser vi ved at det korte snittet bryter ned gjennom det lange snittet i et death cross.

I eksemplet kan du se at strategien gav en positiv avkastning på 54 kr eller over 29 %. Hadde vi derimot kjøpt en long posisjon og beholdt den ville vi hatt et papirtap på -17 kr eller over -9 %.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three + fifteen =