Meny Lukk

Worldscale Index

ws index Worldscale Index tankskip shipping vlcc rate rater

Worldscale er en internasjonal fraktindeks som gjør det mulig å regne ut kostnaden ved å frakte olje og oljeprodukter med et standardskip mellom en eller flere havner.

Hva er Worldscale Index?

Det er selskapene Worldscale Association (NYC) Inc. for the Americas and by Worldscale Association (London) Ltd. som står bak Worldscale, eller WS indeksen. Selskapene setter opp en tabell som viser fraktkostnaden pr tonn last mellom ulike havner fraktet med et standardskip som kan laste 75000 tonn olje. Ratene som finnes i tabellen er WS100 eller WS Flat Rate. Ratene dekker los, bunkers og avgifter for kanaler på den billigste ruten mellom havnene. I tabellen til venstre kan du se et utdrag fra WS tabellen.

From Yokohama to:US$/tonneMiles
Adelaide10.6010,574
Aden12.3913,038
Chiba2.9050
Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Tabellen er ordnet slik at inntjeningen er den samme mellom alle havnene. Større skip, skip med mulighet til å frakte mer enn 75000 tonn vil som regel kunne tjene penger selv om raten de får for transporten er under WS100.

Ratene som betales er avhengig av tilbud og etterspørsel etter skip. Hvilken rate som betales forhandles mellom skipseier og selskapet som ønsker å transportere olje. Dersom partene blir enige om WS40 betyr dette at skipseier mottar 40 % av WS Flat Rate. En rate på WS150 betyr derimot at skipseier mottar 150 % av WS Flat Rate. Worldscale Flat Rate blir oppdatert en gang i året for å justere for bunkerspriser, valutaeffekter og havnekostnader.

En fordel med å benytte seg av WS fremfor dagrater er at havneanløp underveis kan endres uten at det blir behov for å kalkulere ny kostnad. Man kan enkelt sjekke tabellen og justere for WS raten som er forhandlet. At skip endrer planlagte havneanløp skjer tidvis på grunn av at oljen som fraktes kan kjøpes og selges.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × five =